Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Doğan Ensivri, Manisa ili ve İlçelerindeki besicilik ile uğraşan üreticilere 1. Dönem Besilik Erkek Sığır Desteklemelerinin 15.08.2014 tarihi itibariyle hesaplarına geçtiğini müjdeledi. 
İl genelinde besicilik ile uğraşan üreticilere destekleme ödemesinin yapıldığını belirten Ensivri; "2014 yılı 1. dönem Besilik Erkek Sığır Desteklemesi hak edişleri 08 Ağustos 2014 tarihinde üretici il üst örgütlerinin hesabına aktarıldı. Üretici il üst örgütleri 7 iş günü içerisinde yasal kesintileri yaptıktan sonra net destekleme tutarları yetiştiricilerin şahsi hesaplarına aktarılmak durumundadır. Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak desteklemeleri 5. İş gününde üreticilerin hesaplarına aktardık" dedi.

Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Doğan Ensivri; 2014 yılı 1. dönem 01 Ocak – 30 Haziran ayları için 1.630 üreticimize, 9.205 baş besilik erkek sığır için destekleme ödemesi yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: "Dönem içerisinde en fazla 5 baş kesim yaptıran 1.050 örgütsüz üretici 1.969 baş besilik erkek sığırı için, 6 baş ve daha fazla kesim yaptıran 580 üretici ise 7.236 baş besilik erkek sığırı için hayvan başına 200 TL de hak ederek desteklemelerden faydalandı"

Yetiştiricilerimizin desteklemelerden yararlanabilmeleri için dikkat etmeleri gereken noktalara  da değinen Ensivri, "Üreticilerimizin, müstahsil makbuzu veya faturalarını eksiksiz ve doğru olarak düzenletmeleri ve Manisa ili Kırmızı Et Üreticileri Birliğine zamanında, başvuru dilekçesi ile birlikte teslim etmeleri gerekir. İşletme sahibinin vefatı halinde işletmenin varislerden biri tarafından devralınması ve vefat eden yetiştirici adına ölüm tarihinden sonra belge düzenletmemeleri gerekir. Üreticilerimizin, 01 Ocak 2014 tarihinden itibaren kesimi yapılan besilik erkek sığırların en az 12 ayı tamamlamış olmaları gerektiğinden ve kesimden önceki en az 90 gün süresince işletmede bulunma zorunluluğu nedeni ile işletmelerindeki hayvan alımı, satımı, doğumu, kesimi ve ölümü gibi hayvan hareketlerini ve durum değişikliklerini 7 gün içerisinde işletmelerinin bulunduğu İlçe Tarım Müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir" diye konuştu.