2016 Üretim Sezonu Zeytinyağı Fark Ödemesi desteğinden faydalanmak için müracaat eden çiftçilere ait ödeme hak ediş icmal listeleri Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 10 Ekim Salı gününden itibaren ilgili muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.
 
Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair 2016/29 numaralı tebliğ gereğince; Üreticiler Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline göre, zeytinyağı fark ödemesi desteği kapsamında kilo başına; 80 kuruş prim alacaklar.
 
Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticiler, geçen yıla (2016) ait zeytinyağı için destekleme almak maksadıyla başvurarak, gerekli belgeleri bağlı oldukları İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine 29/09/2017 tarihine kadar teslim etmişlerdi. Başvuru kabul ve kontrol çalışmalarını tamamlayan Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yapılacak destekleme ödemelerini almaya hak kazanan çiftçilere ait icmal listelerini ilgili muhtarlıklarda 5 (beş) gün süreyle askıya çıkardı.
 
Akhisar’da, 2016 Üretim Sezonu için Fark Ödemesi Desteğinden faydalanmak için müracaat eden 1.219 çiftçiye yaklaşık 2.113.127,42 Lira tutarında ödeme yapılması öngörülüyor.