Akhisar Press

 

Manisa Sanayi ve Ticaret  Teknoloji İl Müdürlüğü Hal Hakem. Kurulu başkanı Mehmet Önal, Akhisar Belediyesi Sebze Meyve Hal Müdürü Ufuk İşler, Sebzeciler Meyveciler Odası Başkanı Ali Şakşak,Başkan Yardımcısı Müstafa Güral’ın katılımlarıyla 5957 sayılı Hal Yasası Semineri Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

 

 İlginin yoğun olduğu seminerde  Manisa Sanayi ve Ticaret Teknoloji İl Müdürlüğü Hal Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Önal, yeni çıkan Hal yasası Toptan  perakende satışlar, uyulması gereken  konulara değindi.  

 

 Aynı zamanda konuşmacı olarak Akhisar Belediyesi Hal Müdürü Ufuk İşler’de katılımcılara  yürürlüğe giren  5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile yeterli arz ve talep derinliği bulunan diğer malların ticaretinin düzenlemesi hakkında pazarcı esnafını bilgilendirdi.  Seminere katılan pazarcı esnafı da kendilerine soru sorarak 5957 Sayılı Hal Kanunu hakkında Hal Müdürü Ufuk İşler ve Manisa Sanayi ve Ticaret Teknoloji İl Müdürlüğü Hal Hakem Kurulu başkanı Mehmet Önal’dan bilgi alışverişinde bulundular.

 

Seminer sonunda katılan esnaflar bu bilgilendirme seminerini düzenledikleri için Manisa Sanayi ve Ticaret Teknoloji İl Müdürlüğü Hal Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Önal’a, Akhisar Belediyesi Hal Müdürü Ufuk İşler’e ve Oda Başkanı Ali Şakşak’a teşekkürlerini belirtti.


Seminerin sonunda Akhisar Sebzeciler ve Meyveciler Odası Yönetim Kurulu hizmette 25 yılı tamamlayan 18 pazarcıya hizmet şeref belgesi ve 11 pazarcıya da yılın en genç girişimci ödülü verildi. Ve yılın kadın esnaf ve sanatkarı ödülü ise Cemile Budak’a verildi.