İstanbul, İzmir ve Ankara’dan misafir olarak gelecek olan birbirinden değerli basın mensupları, köylüler, çiftçiler, tüccarlar, zeytin sektörüne gönül verenler ve halkımızla birlikte Akhisar “Dünya Zeytin Günü” kutlamaları, saat 10.00’da Sindelli Köyü’nde anıt ağaçların altında gerçekleşecek köy kahvaltısı ile başlayacak. Hemen ardından düzenlenecek Moderatörlüğünü Ankara Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya’nın yapacağı “Zeytin Ne İster” konulu panel başlayacak. Panelde Marmara Birlik Genel Müdürü İbrahim Minareci, Hasan Köşklü, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, ZEYDER Başkan Vekili Mustafa Alhat, Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Murat Küçükçakır, İzmir Zeytincilik Araştırma Zir. Yük. Müh. Murat Özaltaş konuşmacı olarak katılacak. 

Panelin ardından gerçekleşecek zeytin hasadından sonra toplanan zeytinler Sünnetçiler’de bulunan M.Yıldırım Zeytin ve Yağı Gıda Maddeleri San. Tic. Ltd. Şti. fabrikasında sıkılarak zeytinyağı sıkım töreni gerçekleştirilecek.

Ardından Zeytin İşletmesi Ziyareti için BAKTAT Gıda San. Tic. Ltd. ne gidilerek zeytinin üretim aşamaları incelenecek ve “ Dünya Zeytin Günü” kutlaması sona erecek.