Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören araç daha önce New York'ta taksi ihalesine katılmıştı. Aracı tasarımından, yürüyen aksamına kadar yüzde 100 Türk mühendisleri geliştirdi.


Karsan'ın çoğunluk hissesinin sahibi Kıraç Holding’in yönetim kurulu Başkan Vekili Claude Nahum “Bu araba, engelli veya özürlü olan kişilerin aileleriyle birlikte seyahat edebilmelerini sağlamıştır. New York’daki taksi ihalesine katılmıştı bizde bundan etkilenerek bu arabayı özürlüler ve engelliler için düşündük. İleride daha değişik modellerde düşünüyoruz. Bu araba benzinlidir. Önümüzdeki yıllarda da eletriklisini yapacağız” dedi.


Hexagon Studios tarafından tasarlanan aracın baş mühendisi olan ve bu projeye imzasını atan mühendis Tolga Kaan Doğancıoğlu “Bu araba tamamen yerli mühendislerin eseridir. Arabanın gövde panelleri çok güçlüdür. Özürlülerin ve engellilerin bu arabaya inip binmeleri son derece kolaydır” diye konuştu.


Doğancıoğlu, arabanın elektrik donanımının tamamen elektronik olduğunu ve benzinli ve elektrikli olarak imal edileceğini ve bu arabalarında 2014 yılında Türkiye'de trafikte olacaklarını ifade etti.