Akhisar Esnaf Oda Başkanı Hasan Ali Men, yeni çıkan Torba yasada oda üyelerinin emekli olabilmeleri için Akhisar Şekerbank ile üyelerinin yararlanacağı kredilerle daha rahat emekli olabilecek.İmza töreninde Esnaf Oda Başkanı Hasan Ali Men, Şekerbank Akhisar Şube Müdürü Berna Yamanel, İşlem bankacılığı serdar Güvenir ve Tarım Bankacılığı Tolga Tayfur hazır bulundular.

İmza töreninde konuşan Esnaf Oda Başkanı Hasan Ali Men; ”Bildiğiniz gibi kamu oyunda torba yasası olarak bilinen yasadan Bağkur SSK ve diğer vergilerde olduğu gibi yapılandırma yöntemi ile torba yasası çıktı. Fakat burada bir eksiklik vardı. Günü dolan arkadaşlarımızın yani emekliliği hak eden arkadaşlarımızın Bağkur’a ciddi derecede borçları 30.000, 40.000, 45.000 gibi rakamlar çıkmaktadır. Yaklaşık olarak 25.000 gibi rakamlar ödemediği gün sayısına göre, fakat torba yasada bir eksiklik vardı. Banka tayin edilmedi daha önceki torba yasalarda, Akhisar Şekerbank şube müdürümüz Berna Yamanel, ile ortak bir çalışma yaparak bu sorunu da ortadan kaldırdık. Şu anda Şekerbank tarafından 50.000 TL’ye kadar Bağkur borçlarını Şekerbank tarafından SSK’ ya ödenerek bu arkadaşlarımızın emekli olması sağlanacaktır. Ben burada Şekerbank Akhisar şube müdürü Berna Yamanel’e çok teşekkür ediyorum. Böyle bir çalışmaya imza attığı için yoksa ciddi derecede bir mağduriyetimiz vardı. Bu mağduriyetimizde Şekerbank sayesinde ortadan kaldırılmış olacak. Ve üyelerimizin de emekliliği hak eden arkadaşlarımızın da emekli olması sağlanacaktır. Eğer bu işi ciddi bir şekilde ortaklaşa çalışmamız sonucunda bütün üyelerimize ve Akhisar halkında emekli olacak arkadaşlarımıza katkımız olacağına inanıyorum” dedi.

Şekerbank Akhisar şube müdürü Berna Yamanel;” Bende Esnaf Oda başkanımıza teşekkür ederim. İnşallah bu çalışma başarı ile sonuçlanacak. Güzel bir ürünümüz, tüm esnaflar ve çalışmalarımız diğer ürünlerimiz gibi devam edecektir” dedi.