İŞKUR'un düzenlemiş olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu başarıyla tamamlayıp, Engellilere Yönelik Hibe Desteğinden faydalanan Sezgin KÖKBİBER'in "EMLAKHİSAR Gayrimenkul Danışmanlığı" Ofisinin açılışı, 14 Şubat Pazar günü (bugün) saat 15:30'da yapdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Sn. Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen açılışta, Akhisar Kaymakamımız Sn. Kaan PEKER Beyefendi, İŞKUR Manisa İl Müdürü Salim EROĞLU, Belediye Başkan Yardımcıları Ali VELESTİN ve Ömer İŞÇİ, Ak Parti İl Başkanı Zülfikar GÜRCAN, Ak Parti İl Yön. Kurlu Üyesi Mehmet Şirin OYİT, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı ŞENYİĞİT, İŞKUR Akhisar Müdürü Yunus YORGANCI ve geniş bir davetli topluluğu katıldı.

 Açılış konuşmasını yapan Sezgin KÖKBİBER, işyerinin açılışı aşamasında gösterdikleri destekten dolayı İŞKUR Manisa İl Müdürü Salim EROĞLU’na teşekkür ederek, tüm engelli vatandaşlarımıza örnek olmasını dilediği projesinin açılışına katılanlara teşekkür etti.
  
Projenin devaö edeceğimi belirten İŞKUR Manisa İl Müdürü Salim EROĞLU ;  “Biz İŞKUR Manisa olarak, engelli vatandaşlarımızın birey olarak iş hayatında yer almalarına özel önem veriyoruz. Toplumun en fazla korunmaya ihtiyaç duyulan kesimini oluşturan engelli vatandaşlarımız, sesleri duyulmayan,  görme destekler ile kendilerini istihdamın her alanında görmek mümkün hale geldi.
Göreve geldiğim 2015 yılı başında bugüne kadar İlimizde hiç uygulanmayan engelli kendi işini kurma projesi kapsamında, çalışmalara başlanması talimatı verdim. Geçen yıl yaptığımız tanıtımlar ve çalışmalar sonrasında ilimizde hibe başvurusuna 4 proje sunulmuş, 3 proje kabul edilerek hibe almaya hak kazanmıştır. Turgutlu ilçemizde kuaförlük, Gördes ilçemizde Seracılık ve Akhisar ilçemizde Sezgin Kardeşimizin Emlak Ofisi projesi. Biz bugün açılışını yaptığımız Emlak Ofisi için toplam 28.543 lira destek sağladık. Toplamda 36.000 lira hibe sağlanan engelli kendi işini kurma projesi kapsamında bugünkü örneğin başarısı ve tanıtım desteği ile İlimiz genelinde artan bir başvuru bekliyoruz. Hedefimiz engellinin engelini ortadan kaldırarak O’nun yüzünün gülmesini sağlamaktır. Tar sendromu hastalığı yüzünden elleri ve ayakları tam gelişmeyen milli yüzücümüz Sefa Yurtkölesi’nin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekilimiz  Doç. Dr. Selçuk Özdağ’a ilettiği çalışma isteği, Kurum olarak yaptığımız girişimlerle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde istihdam edilmesi sağlandı. Bize mutluluk veren bu tür faaliyetlerle tüm Manisalıların hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.
 Konuşma için kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekilimiz  Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ ; “Engelli vatandaşlarımız AK Parti Hükümetlerimiz döneminde en çok önem verdiğimiz toplum kesimidir. Bugün Türkiye’de 8 milyona yakın engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Biz iktidarda bulunduğumuz sürede çıkardığımız Kanunlar ve yaptığımız düzenlemelerle hayatı onlar için kolaylaştırmaya çalıştık.
  
Engelli haklarını koruyup geliştirmek amacıyla temmuz 2005’te engelliler yasası kabul edildi.
Haziran 2011’de aile ve sosyal politikalar bakanlığı kurulup, kadınlar, çocuklar, engelliler ve yoksullara yönelik sosyal politikaların geliştirilmesi amaçlanmıştır.
Ak parti döneminde sosyal güvencesi olsun olmasın bütün engelli çocuklara eğitim desteği verilmektedir.

Tüm yaptıklarımız Sosyal Devlet’in gereğidir.

Herkes potansiyel birer engelli adayı ve yarınımızın bugünden ne getireceğini bilemeyiz.
AK Partinin seçim beyannamesinde engelli vatandaşları da yakından ilgilendiren önemli maddelerin yer aldığını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçek Özdağ, “Engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımızla ilgili bakımhaneler oluşturuyoruz. Anne ve Babalar işe gittiklerinde ya da düğün, hastane veyahut başka bir yere gittiğinde gündüzlü olarak tatile çıktıklarında ise yatılı olarak çocuklarını bu bakım hanelere bırakabilecekler. Tüm bunlar sosyal devlet olmanın gereğidir. Manisa’da hangi vatandaşımızın derdi, talebi varsa bir şekilde bize ulaşıyorlar. Biz de Demirci’nin Sevinçlerinden, Soma’nın, Akhisar’ın, Sarıgöl’ün, Alaşehir’in ve diğer ilçelerimizin en ücra köşesine kadar bize ulaşan vatandaşlarımızın sorunlarını dertlerini çözmek bizim görevimiz olduğu gibi sosyal devlet olmanın da gereğidir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız göreve başladıktan sonra Manisa, Denizli, Ankara ve İzmir pilot bölge seçildi. Manisa’da 4 daireyi engelli yaşam merkezi yapıyoruz, burada kat kat engelli bakım alanları olacak. Bir ay içerisinde bunları açacağız, eskiden oralar sevgi evleriydi. Şimdi engelli yaşam merkezleri haline getireceğiz, gençlerimizi ve çocuklarımızı koruyucu ailelere teslim edeceğiz, aile ortamında büyüsünler. Yine Şehzadeler Belediyemizle Huzur Evi açıyoruz.Bugün, büyük bir cesaret örneği sergileyip Emlakhisar Emlak Ofisini açan Sezgin KÖKBİBER kardeşime işinde bereket ve başarı diliyor, bu işin ve cesaretin tüm engelli vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyorum." dedi.

 Son olarak konuşma yapan Akhisar Kaymakamımız Kaan Peker' de; “İstihdamın her noktasında olmasını arzuladığımız engelli vatandaşlarımıza örnek olmasını umduğumuz bu projenin başarılı olmasını diliyorum. Aynı zamanda tüm engelli vatandaşlarımıza örnek olmasını arzuluyorum. Biz de bürokrasinin tüm imkanlarını kullanıp, projenin tanıtımına destek olacağız. “dedi.

İŞKUR tarafından desteklenen projede, ilk kural başvuracak kişinin %40 oranında engelinin olması ve bu durumu ispatlayacak rapora sahip olması gerekliliğidir.Bu şartlara sahip bireyler, diploma sahibi oldukları meslekte ya da açılacak Girişimcilik Eğitimini bitirmeleri halinde sahip olacakları diplomalar ile yılda iki kez yapılan duyurular doğrultusunda İŞKUR’a proje sunmaktadır. İŞKUR tarafından kabul edilen projelere,
-Kuruluş işlemleri desteği: işyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için 2.000 lira,
- İşletme gideri desteği: kurulan işletmeye 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletme giderlerinin için 4.000 lira,
-Kuruluş desteği: işletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için 30.000 lira olmak üzere, toplam 36.000 lira faizsiz, karşılıksız, geri ödemesiz, hibe verilmektedir.