1928 yılının 5  Mayıs günü Ramiz-Rasim taşkınlar kardeşlerin kurduğu “Köfteci Ramiz” in 87 yıl sonra, Birol, Bircan,Birtan,Bülent Taşkınlar kardeşler, babaları ve anneleri adına yaptırdıkları Macide-Ramiz Taşkınlar  Fen Lisesi öğrencileri ile hem kuruluş yıldönümlerini hem de Hıdırellezi kutladılar.

Tüm öğrencilere, okulun idareci ve öğretmenlerine, kutlamaya gelen çevredeki okulların öğretmenlerine  Macide-Ramiz Taşkınlar  Fen Lisesi bahçesinde  Ramiz köfte, ayran ve tatlı ikram edildi. Izgaranın başında  öğrencilere paketler halinde ikramda bulunan  Bircan Taşkınlar, “Her yıl kuruluş yıl dönümüz de  annemizin ve babamızın adına yaptırdığımız okulun öğrencileri ile birlikte oluyoruz.  Pırıl pırıl Atatürk  sevgisini yüreklerinde taşıyan bu öğrencilerimiz Türkiye’mizin geleceğinde hizmet ederek, daha çağdaş ve Dünya’da sayılı bir ülke yapacaklarına yürekten inanıyoruz.” Dedi.

Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren, 250 öğrencisi bulunan  Macide-Ramiz Taşkınlar  Fen  Lisesindeki geleneksel kutlama ve köfte partisinde okulun Müzik Öğretmeni Ali İhsan Genç, öğrencileri  Kemanda  Oğuzhan Türk, Gitarda  Umut Kaya, Yan Flütte Hüseyin Poyraz eşliğinde solist  Fatma Zehra  Akkuyu’da bir konser verdi.