Türkiye’nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalar da büyük adıma atıldı. Zeytin’in merkezi olma yolundaki en önemli adımı olan Akhisar’ın, Süleymanlı Mahallesi mevkiinde yapımına başlanan Zeytin ve Zeytinyağı OSB’deki çalışmaları hızla devam ediyor.

OSB’nin en önemli yatırımlarından birisi olan Prina Tesisi, Kurtuluş A.Ş. kuruluşu olan Doğal Prina Enerji Yağ Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne tahsis edildi. Parselin tahsisi için Akhisar Beleidyesi Encümen Salonunda yapılan imza töreninde, Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Salih Hızlı, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Latif Çakmak, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer İşçi, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, OSB Müdürü İsmail Baydemir, Doğal Prina Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Kurtuluş, Halil Kurtuluş ve Gökhan Kurtuluş hazır bulundu.

İLÇEMİZ EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Konu hakkında bilgi aktaran OSB Yönetim Kurulu Başkanı Latif Çakmak; “söz konusu yatırımın hayata geçirilmesi ile Akhisar bölgesindeki zeytinyağı fabrikalarının üretimi sonucu oluşan prinayı bölgemizde işleyerek ilçemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Prina fabrikası 45 bin metrekarelik bir parsel üzerine kurulacaktır. Yapılacak olan yatırımla yıllık 150 bin ton yaş prina işlenmesi hedeflenmekte olup tesisin kurulumuna 2016 Mart yada Nisa ayı gibi başlanması planlanmaktadır. Tesisin yıl sonuna kadar prina kısmının tamamlanacağı ve 3 yıl içinde prinadan enerji üretimine başlanması hedeflenmektedir. Söz konusu tesisin yaklaşık maliyeti ise 30 milyon TL’ye mal olacağını hesaplıyoruz” dedi.