Başkanlar Kurulu toplantısına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan 5957 sayılı hal kanunu pazar yerleri yönetmeliğini yazan İç Ticaret Genel Müdürü Hakan Çalış ve Türkiye genelindeki Pazarcılar Odaları başkanları, Akhisar Pazarcılar Odası başkanı Mustafa Güral, yönetim kurulu üyesi Özcan Tokcan, Cüneyt Emir, Denetleme Kurulu Başkanı Sami Kuralı ile katıldı.  

Toplantıda söz alan Akhisar Pazarcılar Odası başkanı Mustafa Güral, K1 ve K2 yetki belgelerinin sadece illerdeki Ticaret ve Sanayi Odalarının yetkisine bırakılan bu uygulamaların, İlçe Ticaret ve Sanayi Odalarında da uygulanma çalışmaların yapılmasını dile getirdi. 

Akhisar Pazarcılar Odası başkanı Mustafa Güral, oda binasında yaptığı açıklamada şunlara değindi. Mustafa Güral;" 23 Mart 2015 tarihinde o günkü Gümrük ve Ticaret bakanımız Nurettin Canikli'nin de katıldığı bakanlar kurulu toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar binamızda, Ankara'da başkan vekilimle birlikte katıldığımız toplantıda pazarcı esnafı için basit usul önergesi vermiştik" dedi. 

BASİT USULE GEÇİŞ YAPILMASI SAĞLANMIŞTIR
Mustafa Güral;" Türkiye Pazarcılar Federasyonu genel başkanımız Sayın Ali Karaca'nın da desteği ile Türkiye'de bulunan 330 bin kayıtlı pazarcı esnafımızın yararlanabileceği, geçtiğimiz hafta Alanya'da yapmış olduğumuz başkanlar kurulu toplantısında tekrar bunu dile getirip maliye bakanımızla görüşme fırsatı bulmuşuzdur. Türkiye'de 330 bin kayıtlı pazarcı esnafımızın yararlanabileceği gerçek usulden, basit usule geçiş yapılması sağlanmıştır. Buradan Türkiye Pazarcılar Federasyonu genel başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine gerçekten çok teşekkür ederiz. Geçtiğimiz hafta yapmış olduğumuz başkanlar kurulu toplantısında 5957 sayılı haller yasası pazar yeri yönetmeliğini yazan İç Ticaret genel müdürü Hakan Çalış Bey, Gümrük ve Ticaret bakanı, Esnaf ve Sanatkarlar genel müdürü Sayın Necmettin Erkan beyin katılımlarıyla, biz de yönetim ve denetim kurulları olarak bu toplantıya katılım sağladık"dedi.

İHTİSAS ODALARINA AİTTİR
Mustafa Güral; " Pazar yerlerinde 5957 sayılı pazar yeri yönetmeliğimiz tamamıyla Pazarcılar Odası'nın kendisine, yani İhtisas Odaları'na aittir. Hiç bir esnaf odası İhtisas Odası'nın bulunduğu yerlerde bu kitaptaki 2012 yılında çıkan kanuna hiç bir şekilde hak talep edemez bu kanun içerisindeki yazılan tüm kanun Pazarcılar Odası, İhtisas Odası olan yerlerdeki bizim odalarımız, İhtisas Odası bulunmayan, ilçeler de Pazarcılar Odası yoksa o zaman diğer esnaf odaları bu kanuna uyabilir ama Akhisar'da biz İhtisas Odası, Pazarcılar Odası olduğu için bu kanundan sadece biz yararlanabiliriz" dedi. (KM-EÇ)