Fotoğraf: Akhisarpress.com

 

Keskinoğlu Şirketler Grubu,Manisa'nın Akhisar ilçesinde, yüzde 20 pazar payı hedeflediği pastörize yumurta tesisini ve piliç Etiürünlerinde besin değerini korumak için şoklama süresini yüzde 60 kısaltan soğuk hava deposunu faaliyete aldı. Keskinoğlu'nun, 30 milyon liralık iki tesisinin açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yaptı.


50. yılına girmeye hazırlanan Keskinoğlu, 2012'deki yüzde 35'lik büyüme hedefi için yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Keskinoğlu'nun pastörize yumurta üretim tesisi ve soğuk hava deposundan oluşan 30 milyon TL'lik yatırımı, Bakan Eker'in katılımıyla açıldı. 2012 için 1 milyar TL ciro hedefleyen Keskinoğlu'nun yeni tesisleri, 15 bin metrekarelik araziye kuruldu. Bu tesislerde üretimin başlamasıyla Keskinoğlu'nun istihdam sağladığı kişi sayısı 4 bine yaklaştı.


Açılış töreninde yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Keskioğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "Bugün burada günlük 1 milyon adet yumurta kırma kapasitesine sahip pastörize yumurta tesisimiz, saatte 15,5 ton kapasiteli kontinü şoklama tesisimiz ve 10 bin ton kapasiteli piliç Eti soğuk hava depomuzun açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üretim tesislerimizle tüketicilerimizin sofralarına çok daha taze ve sağlıklı besinler ulaştırabilmeyi hedeflerken ülke ekonomisinede ciddi katkı sağlamaktayız. Bir Türk markası olarak, ülkemizi 75 ülkede temsil etmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz." diye konuştu.


49 yıldır entegre tesisleriyle faaliyet gösteren Keskinoğlu, pastörize sektöründe ilk yıl yüzde 20 pazar payı hedefliyor. Akhisar'daki 3 bin metrekarelik tesiste üretilecek pastörize yumurtalar 2, 5, 10 ve 20 litrelik aseptik dolum torbalarla ve bir aylık raf ömrüyle pazara sunulacak. Yıllık bin 200 ton pastörize yumurta üretecek olan Keskinoğlu, yüksek kapasiteli ihtiyaçlı endüstriyel kullanım alanları içinse pazara 1 tonluk aseptik dolum torbalarının yanısıra 1 tonluk paslanmaz krom tanklarda ürün sunacak. Hiçbir katkı ve koruyucu madde kullanılmadan, günlük taze kırılmış yumurtalarla üretilen ürünleriyle sektörde en uzun raf ömrünü sunan Keskinoğlu sarı, ak ve bütün olmak üzere üç şekilde piyasaya sunacağı yumurtaları, müşteri taleplerine göre şekerli ve tuzlu olarak üretecek.


Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de Manisa'nın özellikle tavukçuluk, yumurta ve zeytincilik alanlarında söz sahibi olduğunu, ilin Türkiye'nin tarım alanında lokomotif şehirlerinden olduğunu söyledi. Açılışa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, Erkan Akçay, Özgür Özel veHasan Ören, mülki amirler, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.