Manisa’nın Selendi ilçesinde 1950 yılından kurulan ve kurulduğu günden bu yana Manisa’nın bütün ilçelerinde çeşitli ticaret yolları ile uğraşan Kaya A.Ş Açıldı bugün Türktraktör bayiliği olan Newholland traktörlerinin Akhisar Tesisini açtı.

Manisa Şehzadeler Mehter takımının katılımı ile renkli görüntülere ve şhovlara sahne olan ve Manisa Akhisar devlet karayolu üzerinde Kapaklı girişinde açılışı gerçekleştirilen Kaya A.Ş’nin Traktör tesislerinin açılış törenine Manisa Milletvekili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Genel Meclis Üyeleri, Ak Parti Akhisar İlçe Başkanı, Türktraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, çok sayıda siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaya Plaza A.Ş’nin açılış konuşmasını yapan Kaya A.Ş yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Kaya, 1950’den bu yana başladıkları ve geldikleri noktayı anlattı.

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Muharrem Kaya, “Biz Kaya A.Ş olarak bu işe ilk başladığımızda Türktraktör firmasından Selendi için bayilik istemiştik, ancak o zamanın şartlarında bir çok ilde bile bayilik yokken bizim küçük bir ilçe için gidip bayilik isteme cesaretini gösterdik ve Allaha çok şükürler olsun bayiliği de aldık. O günden bu güne bir çok sektörde bulunduk ama ağırlıklı olarak traktör sektöründe yerimizi aldık. Bugün ise burada bu tesisimizin açılışı için bir aradayız. Katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Muharrem Kayan’nın ardından Kürsüye çıkan Türktraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir’de Kaya ailesine sağladıkları bu başarıdan ötürü tebrik etti. Kaya A.Ş’nin bulunduğu bu konujma gelmesi için büyük bir azim gösterdiğini ifade eden Özdemir, Yeni Tesislerinin açılışının ise hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılış törenine katılan Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise sağladıkları iş istihdamı nedeni ile Kaya A.Ş’ye teşekkürlerini iletti. Yurttaş konuşmasında, “Bugün burada geçmişten bugüne çeşitli sektörlerde bulunan Kaya A.Ş’nin Newholland traktör bayisinin açılışını gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktayız. Yeni bir iş yeri demek yeni istihdam ve daha çok çalışan anlamına gelir. Sağladıklar bu iş istihdamı nedeni ile Kaya A.Ş’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz.” Dedi.

Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’de konuşmasında devletin çiftçiye büyük olanaklar sağladıklarını ifade ederek, “Bundan 10 yıl öncesine baktığımızda çiftçilerimiz ellerindeki traktörleri satıp senetlerini ödüyorlardı. Ancak bugün tam tersine 1 traktörü olan çiftçi hemen 2.sini alıyor. Bende bir çiftçi çocuğu olduğum için az çok biliyorum. Gerçektende hükümetimiz çiftçin yanında olduğunu attığı her adımla gösteriyor. Bugün burada açılışını yaptığımız Kaya A.Ş’nin açmış olduğu tesiste bu başarının bir örneği olarak gösterilebilir. Yeni tesisin milletimize ve devletimize hayırlı uğrulu olmasını diliyorum.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programda son olarak konuşma yapan ise Ak Parti MKYK üyesi, Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’de yeni tesislerin hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün burada açmış olduğumuz Kaya A.Ş Traktör bayiliğinin başta Kaya ailesine ardından da Manisa’ya hayrlısı olmasını diliyoruz. Hükümet olarak Sağlıkta eğitimde yaptığımız yatırımların yanı sıra tarımda da büyük yatırımlar yapmaktayız. Bundan dolayı çiftçimiz eskiden çektiği sıkıntıları çekmiyor. Bundan 10 yıl önce bir Milletvekili bir köye ziyarete gittiğinde çiftçi kardeşlerim durumlarından şikayetçi olurlardı. Ancak şimdi biz gittiğimiz yerlerde Allah razı olsun diyorlar. Bunun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında vatandaşlarımız büyük bir su sıkıntısı çekmişlerdi. Bundan dolayı ise şu ifadeyi kullanmışlardı. “Geldi İsmet, Kesildi Kısmet.” Bura da ismetin kim olduğunu biliyorsunuz. Ancak Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda “Allaha dua edeceğiz.” Demişti bu sefer “Tayipp’in işi Allaha kaldı” şeklinde söylentiler çıktı. Evet sayın Başbakanımızın dediği oldu ve yüce rabbim kendisine yapılan dualar ile rahmetini esirgemedi.” Şeklinde konuşmasını yaptı.

Konuşmaların ardından Halk oyunları ekibi sahneye çıkarak büyük bir özveri ile hazırladıkları gösterileri sundu.

Gösterinin ardından Kaya A.Ş’nin yeni tesislerinin açılışı yapıldı. Açılış törenin ardından tesisleri gezen Milletvekilleri traktörlere binerek basın mensuplarına poz verdi.