Akhisar Sanayici İş Adamları Derneğinin düzenlediği, Akhisar Belediyesi,  ve Canerler Geri Dönüşüm şirketinin sponsorluğunda Ülke tanıtım programı düzenledi.


 Akhisar Belediyesi Gölet Düğün Salondaki kahvaltılı programa davetli olarak Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass ve yardımcısı Ayad Mohammed oldu. Gerçekleştirilen programa Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ve Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın yanı sıra çok sayıda AKİSAD üyesi iş adamı ve sanayici katıldı. 


Programda açılış konuşmasını Akhisar Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Sayid Yalçın yaptı. Yalçın, “ Bu gün her yerde 2023 yılı hedeflerini konuşmaktayız. Artık Türkiye ayırım gözetmeksizin tüm dünya ülkelerini kucaklıyor ve uluslararası işbirliğine çok önem veriyor. Bu gün dünya genelinde, Türk malının girmediği ülke kalmadığını ve Türk malının dünyanın dört bir yanında, 20 bin çeşitten fazla ürün ihraç ettiğini bilmekteyiz. Bundan dolağı bizlerinde yurt dışında daha fazla ticaret yapabileceğimiz inancı gelişmektedir. Bizlerin yurt dışına yapacağımız ticaret, sadece Akhisar’a değil tüm dünyaya katkı sağlayacaktır. Küresel krizlerin oluşmamasının bir yolu da dış ticareti artırmaktır. Biz Akhisar Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak buna çok inanıyoruz. Dünyada refahı artırmanın yolunun daha çok ticaretten geçtiğini düşünmekteyiz. Eğer ülkemizin geleceğini düşünüyorsak, eğer gençlerimizin geleceğini düşünüyorsak, tüm dünya ile ticaret yapmayı hedeflemeliyiz. Dünya barışının olması için, ticaret barışının olması gerekmektedir. çünkü ticaret, barışın olduğu bir ortamda gelişmektedir. Bu amacımıza binaen bu gün burada bir aradayız. Ben huzurlarınızda davetimize icabet edip, programımıza katıldıkları için, Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass’a ve Irak Ticaret Ataşesi yardımcısı Ayad Mohammed’e teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmanın ardından Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass Irak’taki ekonomi hakkında iş adamlarına bilgi verdi. Akhisarlı İş adamları ise Abbass’a soru sorarak merak ettikleri konular hakkında detaylı bilgi aldı. 


Programın sonunda ise Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ve Belediye Başkanı Salih Hızlı Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass’a ve yardımcısı Ayad Mohammed’e Akhisar Belediye’sine has çeşitli hediyeler ve çiçek takdim ettiler.