Geniş bir kitlenin katıldığı zirve birçok yerli ve yabancı firmaya ev sahipliği yaptı. 16 dernek, federasyon katılımcıları, iki oda ve 315 misafirin katıldığı zirvede Endüstriyel Temizlik sektörünün Dünya daki 1 numaralı ismi Afidamp Srl CEO’su Toni D’andrea, Merinos Halı ve İplik Fabrikası Üretim Müdürü Abdülkadir Kınacı, Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu konuşmacı olarak katıldı.
 
Türkiye çapında halı yıkama sektöründe uluslararası kaliteyi getirmek ve bu yolda yürüyen firmalara destek eğitimler vermek için amaçlanan zirvede sektörde iddialı ve tecrübeli firmalar katıldı.
 
Akhisar’dan da Ak-Tem Akhisar Temizlik firmasının katıldığı zirvede firma yetkilisi Ferdi Talan; “Böyle bir organizasyonların sektörümüze büyük katkısı oluyor. Eksik yönlerimizi tamamlamak gelecek dönemlerde çıkacak halıların daha kaliteli yıkanabilmesi uzun vadede müşterilerimizi daima memnun etmek için sürekli eğitim ve organizasyonlarda yerimizi alacağız. Ülkemizde halı yıkama sektörü hızla yükselen bir sektör, burada tutunmak kaliteyi sunmak bir hizmet vermek geçen zamanlar içinde yeni cins halıları daha uzun ömürlü sağlıklı yıkamam için böyle oluşumlar ve eğitimler şart.” Dedi.
 
Zaman içinde bu sektörün kurumsal bir hal alacağını ifade eden Talan; “Firmamızın bu hızlı gelişime ayak uydurması için elimizden geleni yapacağız. İlerleyen zamanlarda sektörün en önemli yerlerinde yer almak istiyoruz. Basit gibi görünen halı yıkama sektöründe aslında birçok önemli yönleri var. Halkımızı bu konuda bilinçlendirmeye devam edeceğiz.”dedi.