Gülbeyaz Olimpik Yüzme Havuzlarının yenilenmesinin ardından Akhisar’daki özellikle personel açığının kapatılması nedeniyle suda cankurtaran eğitimleri başladı. Akhisar Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitimi Arif Zeyrek ve ekibi veriyor.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi önderliğinde suda can kurtarma kursu 2 Temmuz’a kadar sürecek. Akhisar’daki gençlerin de mesleki yeterliliğin edinebilmek anlamında faydalı olabilmek açısından işletmenin destek sunduğunu kaydeden eğitmen Arif Zeyrek, “özellikle Gülbeyaz Olimpik Yüzme Havuzları işletme sahibi Şaban Taşkıran’a tesisini bizlere açtığı için teşekkür ediyoruz. Şuanda kursumuzda 70 kadar öğrencimiz mevcuttur. Alınacak olan sertifika mesleki edindirme sertifikasıdır. Denizcilik sektöründe, havuzlarda cankurtaran olarak görevlendirilebileceklerdir. Kursumuz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Suda Can Kurtarma kursudur” dedi.

YÜZME HAVUZLARI AÇILDI

Tam olimpik, yarı olimpik ve çocuk havuzu bulunan Gülbeyaz Olimpik Yüzme havuzları açılışını yaptı. Son teknoloji ile yenilenen olimpik havuzlar 2 haftadır faaliyette ve Akhisarlıların ziyaretine açıldı. Günlük yetişkinler 30 TL, öğrenciler ise 25 TL’den giriş yapabilecek. Salı günleri sadece kadınlara özel, Cumartesi ailelere ve Pazar günü ise tüm halka açık olarak hizmet vereceği bildirildi. Öte yandan kafeterya bölümünün ise sahura kadar açık olduğu bildirildi. Yüzme havuzları gün içerisinde saat 10.00 ile 17.00 arasında açık kalacağı ve ayrıca abonelik sisteminin de bulunduğu bildirildi. 
DÜĞÜN SALONU DA HİZMETE GİRDİ

Öte yandan Gülbeyaz Olimpik Havuz işletmesinde kafeterya ve spor merkezinin yanında alan içerisinde ayrıca düğün salonu işletmeciliği de faaliyete başladı. İşletme sahibi Şaban Taşkıran yaptığı açıklamada Ramazan ayı boyunca iftar programları düzenlenirken Ramazan ayı sonrası da düğün törenlerinin de yapılacak alanın hazır olduğunu kaydetti.

YÜZME KURSLARI VE CİMNASTİK KURSLARI DA BAŞLADI

Tam bir spor tesisi olarak faaliyet gösteren Gülbeyaz Olimpik Yüzme Havuzlarında kafeteryanın yanında Nagihan Yılmaz önderliğinde çocuk cimnastiği, Step, aerobik, ve su cimnastiği faaliyetleri de başladı. Gülbeyaz Havuz ve Cafe işletmesi içerisinde bulunan yüzme havuzlarında uzman antrenörler eşliğinde 6-16 yaş arası yüzme kursları da düzenleniyor. Öte yandan yetişkinlere yönelik özel kurslar da düzenlenecek. Birinci dönem kursları 3-18 Haziran, 2. Dönem 3-27 Temmuz ve 3.dönem 7-28 Ağustos tarihleri arasında verileceği bildirildi. Kurslar ile ilgili detaylı bilgi ve kayıt için 0236 4136605 veya 0532 0639058 numaralı telefonlar ile irtibata geçilebileceği bildirildi. (BG)