Ege  Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar birliği yönetim kurulu toplantısını, 10 milyonu aşkın zeytin ağacı ile  “Zeytinin Başkenti” Akhisar’da yaptı.  Aslen Akhisarlı olan birlik başkanı  Gürkan  Renklidağ yönetim kurulu toplantısı öncesi Akhisar Ticaret Borsası üyelerine  geçtiğim hafta Ankara’da Tarım  bakanı ve Ekonomi  Bakanları ile yaptığı toplantılar hakkında bilgi verdi. Yönetim kurulu üyesi  Şerif Selçuk, ihracat yapan  firma temsilcilerine dikkat etmesi gereken kuralları anlattı.

Birlik  başkanı Gürkan Renkidağ; başkan yardımcıları  Emre Uygun, Davut Er,yönetim kurulu üyeleri Mustafa Yıldırım, Kadri Gündeş, Mehmet Şafi Tunç, Ahmet Topçu, Şerif Selçuk, İsmet Önal, Aykut Er, Akhisar Ticaret Borsası yönetim kurulu Başkanı  Alper Alhat, Başkan yardımcısı  Şerif Şerifoğlu, yönetim kurulu üyesi Zekeriya Kemahlı, Meclis başkan yardımcısı Kazım Ertürk, meclis üyeleri Oktay Dağlı, Emin Demirci ve  Akhisar’dan  Zeytin ve Zeytinyağı ihracatı yapan firma temsilcilerine Ankara’da  bakanlar ve yetkililerle yaptığı  toplantılar hakkında, ihracatçı firmaların sorunları hakkında  olumlu gelişmelerin olduğunu, ve birlik olarak takipçileri olacağını, belirterek, “ 10 yıl önce ülkemizde 88 milyon zeytin ağacı varken  bu gün bu rakam iki katını yaklaşmış 176 milyon zeytin ağacı var. 

Zeytin ufak bir küçük tane olmasına rağmen biz zeytinci aileleri olarak çok büyük bir kitleyiz. Varlığımızı tarım ve ekonomi bakanlık yetkililerine kabul ettirdik. Zeytin yağında 70 kuruş olan desteklemenin 2 lira olması isteğimizi olumlu buldular. Şimdi sofralık zeytinde de  desteklemenin olması gerektiğini ilk olarak  kabul edileceği ışığını aldık. Umutluyuz. Aralıksız takipçisi olacağız. 

Ankara’yı her zaman ziyaret edip rahatsız edeceğiz.Önümüzde  ambargo uygulanan bir Rusya pazarı var.  23 yıl önce  Rusya pazarı elimizdeydi. Kalitesiz ürünler ve yapılan hatalar yüzünden 17 yıl önce kaybettik. Şimdi elimizde çok önemli bir fırsat çıktı. Mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor” Dedi. 

Zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarının önemli isimlerinden olan  birlik yönetim kurulu üyesi  Şerif Selçuk, ihracatçı firmaların çok dikkatle ve titiz davranmaları gerektiğini söyleyerek, “ihracat yapmak için önümüzde çok büyük imkanlar var. Fakat çok çalışmamız  gerekiyor. Gece gündüz demeden  çaba sar etmemiz gerekiyor. Yıllar önce  Rusya’da “Burada Türk Malı Satılmıyor”  yazısı görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Bilenen gerçekler bunu oraya yazdırmıştı. Şimdi o hataları yapmıyoruz. Mutlaka ihraç edeceğimiz  mallar  mutlaka en üstün kalitede olmalı. Gramaj mutlaka  tam olmalı. Yine çok özel albenisi olan ambalajlı olmalıdır. Bunları yerine getirdiğimiz zaman mutlaka  önemli ihracatçılar arasına katılacağız.” Dedi. 

Birlik başkanı  Gürkan Renklidağ ve yönetim kurulu üyeleri,Akhisarlı zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapan  firmaların temsilcileri ve bir önceki birlik yönetim  kurulu üyeleri Akhisarlı Emin Demirci   ve Mustafa Alhat’ın değişik konularda önerilerini dinlediler ve sorularına yanıtladılar. Gürkan Renklidağ ve yönettim kurulu üyeleri üzerinde  Akhisar Ticaret Borsası kurulduğu günden beri görev alan yönetim kurulu  ve meclis başkanlarını resimlerin bulunduğu özel zeytin  kutularını Alper Alhat, Emin Demirci’ye hediye ettiler. Borsa yönetim kurulu başkanı  Alper Ahlat’da Gürkan Renklidağ’a  Borsanın özel şiltini verdi.

Öğle yemeğinde Keskinoğlu’nun  konuğu olan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ ve yönetim kurulu üyeleri,  Ayvalık, Aydın’dan sonra 3. Olarak  Akhisar’da yaptıkları  yönetim kurulu toplantısından  sonra  tarihi Kasaphanenin restore edilip özel zeytin ve zeytinyağı müzesi ve  Ege Yağ Cafe’de Borsa yönetiminin verdiği  akşam yemeğine katıldılar.