Açıklamada 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle toplu taşımada yalnızca ManisaKart kullanılacağına dikkat çekildi ve vatandaşlardan en kısa süre içerisinde eski kartlarını ücretsiz bir şekilde ManisaKart ile yenilemeleri istendi.

MANULAŞ, toplu taşımada kullanılan elektronik kartların yenilenmesi hakkında bilgilendirdi. 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle Manisa’nın 17 ilçesinde, toplu taşıma araçlarında ManisaKart kullanılmaya başlandığı ifade edildi. Bu doğrultuda Manisa şehir içi ve Muradiye Mahallesinde çalışan araçlarda da 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren ManisaKart uygulamasına geçileceği belirtildi.

Kart Değişim Noktaları

MANULAŞ’tan yapılan açıklamada, “Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların eski kartları ile Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Sosyal Tesisleri (Muradiye Kampüs), Manisa Merkez Yerleşke Sosyal Tesisler (BESYO), Uncubozköy Yerleşkesi Sosyal Tesisler, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası (Eski Belediye Binası) adreslerinde bulunan ManisaKart Basım Merkezlerine başvurdukları takdirde eski kartlarını göstermek suretiyle yeni kartlarını (ManisaKart) ücretsiz bir şekilde temin edebileceklerdir” denildi.

Yeni Yılda ManisaKart Var

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bu açıklamanın yapıldığı ifade edilirken, “Uygulamaya geçiş esnasında dikkate aldığımız en önemli husus; Elektronik kart sahibi vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağdur olmamasıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızın yılbaşına kadar mevcut kart bakiyelerini kullanmaları ve yılbaşı itibariyle kullanıma başlayacak ManisaKart’larını da en kısa sürede temin etmeleri gerekmektedir” denildi.