Zeytinyağcılar Dernek başkanı Tuncay Bilen yaptığı açıklamada şunları söyledi. Bilen;" Yaptığım bu basın açıklaması zeytinyağ fabrikaları adına tarafımdan yapılmaktadır.

Zeytinyağ fabrikalarının ve müstahsillerimizin haklarını korumak adına, tüm üreticilerimizi bilgilendiriyorum. Fabrikada çıkartmış olduğunuz yağların asit değerlerini ölçtürüp teslim alın.Elinizde bulunan yağların asit ve değerlerini bilin.Çıkarttırdığınız yağlarınızı satmaya gittiğinizde gerçek değerlerini bilerek satınız.Yağ alımı yapan arkadaşların asit ölçümlerine rağbet etmeyerek iki veya üç yağ alımı yapan arkadaşlara ölçtürün, çünkü elinizdeki (0) sıfır asit yağlarınızı 1-2 asit deyip daha ucuza almak isteyenler olabilir, satmayınız. Fabrikalardan çıkan yağlarınızın asit ölçümlerini sizlere bildirilmeden yağlarınızı teslim almayınız. Değerini bildiğiniz yağlarınızı satmak daha kolay olacaktır. değerini bilmediğiniz yağların fiyatları, satın alan firmanın vereceği  fiyattır. Yağ alan üreticilerimizin müstahsil makbuzu ve tasiriye faturalarını almaları önemle duyurulur. Malumunuz üzerine geçen sene yağ fiyatları hakkında toptan yağ alıcılarının; “fiyatlar yukarı çıkacak.” açıklamalarından sonra bir çok müstahsil ve yağ fabrikaları ellerinde yağ tutarak zarar etmişlerdir. Siz değerli üreticilerin ve yağ fabrikalarının, çıkarları doğrultusunda açıklama yapan toptan yağ alıcılarına rağbet göstermemenizi önemle rica ederim" dedi.
 
Bilen;" Değerli üreticiler, amacımız hem yağ fabrikaları işletmelerinin hem de siz cefakar üreticilerin para kazanmasını sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. Bu vesile ile emeğin en yüce değer olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedim diyerek sözlerine son verdi.