Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ziraat Bankası ve Denizbank ile imzaladığı protokol çerçevesinde Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine toplamda 6.800.000.TL lik kredi desteği sağlandı. 

TOBB Nefes Kredisi hakkında yazılı bir açıklama yapan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz " Ülkemiz Terörle mücadelede zor bir dönemden geçmektedir. Bu zor dönemden toplumumuzun her kesimi gibi Tüccar ve Sanayicimiz de olumsuz yönde etkilenmektedir. Üyelerimizin bu dönemden olabildiğince az zararla çıkabilmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  ile TOBB’a  bağlı  Ülkemizdeki  tüm  Oda ve Borsaların aktaracakları kaynakların kredi olarak kullandırılması kararlaştırılmıştır" dedi.  

Yılmaz açıklamasının devamında TOBB'un Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine kredi olarak kullandırılmak üzere Denizbank'a 90.000.TL, Ziraat Bankasına 90.000.TL olmak üzere 180.000.TL kaynak aktardığını. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak da Denizbank'a 250.000.TL, Ziraat Bankasına 250.000.TL olmak üzere toplam 500.000.TL kaynak aktardığını. TOBB ve ATSO’nun aktardığı kaynak toplamının 680.000.TL olduğunu.  Bankaların aktarılan kaynağın 10 katı tutarındaki 6.800.000.TL’yi Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, firma başına  en fazla 100.000.TL olmak üzere, yıllık %9.9 faiz oranı  ile 1 yıl vadeli, aylık eşit taksitlerle geri ödemeli olacağını belirtti. 

Yılmaz açıklamasının sonunda, kredi kullandırma tasarrufunun Bankalarda olduğunu bildirerek , kredi kullanmak isteyen ATSO üyelerinin Odadan alacakları "TOBB Nefes kredisi içindir" ibareli faaliyet belgesi ile Banka şubelerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirerek  "Kredinin üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.