Manisa Büyükşehir Belediyesi, Meclis üyelerinden oluşan 18 kişilik Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu ile Tarım Hayvancılık Komisyon üyeleri Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti. 

Büyükşehir Belediyesi, Meclis üyelerini ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Meclis Başkanı Şenol Ürküp karşıladı. ATSO Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Yönetim kurulu üyeleri, Meclis Başkanı Şenol Ürküp, AK Parti Büyükşehir Koordinatörü Vt. Kefayettin Öz, MHP Akhisar Koordinatörü Vt. Doğan Ensivri, Büyükşehir Belediyesi, Meclis üyeleri Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu ile Tarım Hayvancılık Komisyon üyeleri ve basın mensupları katıldı. 

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda Akhisar'daki yapılacak yatırım ve hizmetlerin neler olabileceği ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin bu yatırım ve hizmetlere nasıl ve ne oranda katılması gerektiği ele alındı.

Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz;" Büyükşehir yasasından sonra Belediyecilik anlamında kentsel olarak bir ezber bozuldu. Geçiş döneminde eksiklikler muhakkak olacaktır. Önemli olan bu eksiklikleri tespit edip süreç içerisinde bunları nasıl mükemmel hale getirilebilmesi noktasındaki istişaremizdir. Millet için kim bir tuğla dahi koysa biz onun önünde saygıyla eğiliriz. Yapılan eleştiriler yapıcı olmalı yön ve yol göstermelidir” dedi. 

ŞEHİR İÇİ TRAFİK VE OTOPARK SORUNU

ATSO üyelerinin sorunlarını ve önerilerini Büyükşehir heyetine açıklayan Yılmaz; “Son dönemde üyelerimizden aldığımız tepkiler noktasında ilk olarak şehir içi trafik sıkışıklığı ve otopark sorunun çözümü noktasında üyelerimiz bu bağlamda sıkıntıları olduğunu dile getirdiler. Kent içi estetiğin güzelleşmesine katkı sağlayacağı düşüncesiyle Paşa Camii ve Yeni Camii arasında bulunan Merkez Çarşıda da arasta kültürünü geliştirmek ve yaşatmak için Büyükşehir Belediyesi bize neler yapabilir? Sorusunu ifade ettiler. Orada bizim Vakıflar Bölge Müdürlüğünden 29 yıllığına kiraladığımız Akhisar’ımızın çarşısını biraz daha aktif ve ticaretin eski geleneğini nasıl yaşatabiliriz? Noktasında projemiz var. Bütün prosedürleri tamamlandı. Yakın zamanda temel atacağız” ifadelerini kullandı. 

AKHİSAR’DA CİDDİ ANLAMDA ZEYTİN İŞLETMELERİ VAR

Akhisar’da ki zeytin işletmelerinin sıkıntılarının altını çizen Yılmaz; “Akhisar’da ciddi anlamda zeytin işletmeleri var. İşletmelerin arıtma ile ilgili ciddi sıkıntıları var. Yaklaşık 30 işletmenin birleşip iyi bir arıtma tesisi kurma noktasında teşvik ediyoruz ve işletmelerin gayretlerini görüyoruz. Biz Organize Sanayi bölgesinde bunu hallettik. Arıtma tesisimiz şuan faaliyete başladı. Bunlar ile ilgili Büyükşehir’imiz nasıl bir planlama yapabilir ve bizde taşın altında elimiz olsun isteriz. Son olarak Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Akhisar’ımızın zeytinini marka şehir olma yönündeki farklı yöresel ürünlerini İstanbul’da fuarda stand açarak ve üyelerimize de destek olarak güzel faaliyetler yaptık. O fuarlara katılan 3 firmamız ciddi anlamda ihracat yapıyor. Bize bu noktada çok daha farklı anlamda tanıtım yapabilme konusunda Büyükşehir’imizin bir katkısı olur mu? Son olarak Akhisar’da İhtisas Organize Sanayi bölgemiz kuruldu. Akhisar Organize Sanayi bölgesinde de bizlerin itfaiye ile ilgili Büyükşehir’den bir isteği olmuştu. Biz yerini yapıp Büyükşehir’in o bölgede itfaiye noktasında desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

ATSO Meclis Başkanı Şenol Ürküp;" Büyükşehir Belediyesi, Meclis üyelerinden oluşan 18 kişilik Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu ile Tarım Hayvancılık Komisyon üyeleri ile  Odamızın Meclis Salonunda toplanmış bulunmaktayız. Hoş geldiniz, anladığımız kadarıyla büyükşehrimizin Akhisar’ımıza yapmayı planladığı işlerle Akhisar Ticaret ve Sanayi odamızın yapılması muhtemel olan işlere katkılar sağlama amacıyla bir toplantı düzenlenmiştir. İnşallah toplantımızın neticesinde Akhisar’ımıza olumlu hizmet anlamında yararlar sağlayacağını düşünüyorum diyerek sözlerine son verdi. 

TİCARET ODASININ İLÇEYE İLE BÜYÜK KATKILARI VAR

Toplantıda konuşan Büyükşehir Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyon Başkanı Cevdet Zurnacı;" Akhisar İlçemize Büyükşehir belediye başkanımız Cengiz Ergün'ün sizlere selamını, sevgisi  iletiyorum. Biz Büyükşehir Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu ve Tarım komisyonu ile Akhisar ilçemize Büyükşehir tarafından nasıl katkıda buluna biliriz kent ekonomisinin gelişmesinde nereye gelebiliriz bunu konuşmaya geldik. Belediye başkanımızdan bazı bilgiler aldık sigara fabrikası Celal Bayar Üniversitesinin 4 yılık Fakültenin getirilmesi gibi konuları konuştuk. Tabi bu konuda sizler daha bilgilisiniz Ticaret ve Sanayi odası olarak, ticaret odasını ilçeye ile büyük katkıları olduğuna inanıyoruz. Bizi misafir atiğiniz için teşekkür ediyoruz" dedi.

KOMİSYON ÜYELERİ HER İLÇEYİ ZİYARET EDİYORLAR

Çalışmaların formatı gereği konular üzerine konuşan AK Parti Büyükşehir Koordinatörü Vt. Kefayettin Öz;" Büyükşehir kanunuyla beraber şehrimiz sadece bir ilçe değil artık Büyükşehir var yaşamımızın parçası ve gerçeği. Büyükşehir sadece eskiden alıştığımız gibi bir belediye hizmeti değil, Büyükşehir bu şehrin bütün kaderiyle alakalı, bütün hizmetlerde ilgilenen, kanunen bağlantısı olan, imkanlar dahilinde hizmet eden kurum. Hizmet açısından, ama tanıtım açısından Büyükşehir’le ilintili olduğunu görecek. Bu komisyonda Büyükşehir meclisimizin en güçlü komisyonu, komisyon üyeleri de Büyükşehir meclisimizin en yetkin üyeleridir. Yaklaşık 8 ilçemizin ve 3 partimizin temsilcilerinin olduğu bir komisyon. Hepsi kendi açısı, hizmeti ve mesleği açısından yetkin. Bu komisyon üyeleri her ilçeyi ziyaret ediyorlar ve her ilçede Belediye başkanımızı ve toplumu temsil eden ticaret ve tarımla alakalı, sanayi ile alakalı kurumlar. Akhisar gibi, Alaşehir gibi, Salihli gibi, Soma gibi yerde lokomotif durumda olan Ticaret ve Sanayi Odalarıyla beraber Büyükşehir Ticaret ve Sanayi odasının sahasına giren hizmetleri var. Ortak şehri tanıtan, ticaretini arttıran, ticareti temsil eden kurumlara yardım olası ortak fuarlar ki önemlidir bu şehrin tanıtımı açısından Büyükşehir’in ilgi ve çalışma alanıdır, aynı zamanda şehrin tanıtımıdır" dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMET SAHASINDADIR

Öz;" Bununla ilgili bir birimin bütçesi vardır, tarımla da ilgili bütçesi var, şehrin bütün ilin sulaması ile ilgili bütün birimler Büyükşehir’e bağlıdır. Birkaç sulama birimi haricindeki bütün sulamalar; hava yolları, tarımla alakalı politikalar Büyükşehir’in hizmet sahasındadır. Ticaret Odası sadece esnafı değil tarım sanayisi açısından gelişmiş olan Akhisar’ın da  aynı zaman da Ticaret odası ve Tarım sanayisini de temsil ediyor. Büyükşehir’in hizmet kavramını da Manisa’nın Salihli Turgutlu ve Akhisar ve Alaşehir en etkin hizmet edeceği noktalardan birisidir. Tabi ki ben Akhisarlıyım Abdurrahman Yılmaz ve Şenol Ürküp'le uzun yıllardır tanışıyoruz. Akhisar Ticaret Odası, Manisa’daki Ticaret Odaları içerisinde en etkili aynı zamanda Ziraat odası da Manisa’daki Ziraat odaları içerisinde iri temsil eden odalardır. Akhisar'daki toplantımız verimli bir çalışma olacak. Yeni kurulan OSB’mizdeki çevre düzenlemesi atık ve MASKİ’yle alakalı ortak çalışmalar bir çok konu İnşallah burada konuşulur. Bu konuştuklarımız not alınıp bir komisyon kararına dönüşecek ve Büyükşehir meclisinde görüşülüp bir karar halini alacak. Büyükşehir organlarında bu kararlar incelenip birim müdürlükleri tarafından hayata geçirilecek" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu ile Tarım Hayvancılık Komisyon üyeleri 20 gün sonra tekrar Akhisar'a gelerek Ziraat Odası, Esnaf Oda başkanları ve Zeytin İhtisas Organize Sanayi ziyaret edecekler.