Akhisarpress.com/ Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Abdurrahman Yılmaz “Sigortacılık haftası” kapsamında odaya kayıtlı sigortacı üyeler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Her yıl Mayıs ayının son haftasında kutlanan “Sigortacılık Haftası” kapsamında Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı sigortacılar ile Babalı Garden Park’ta akşam yemeğinde bir araya gelen ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz; “Bugün burada sigortacı üyelerimiz ile bir aradayız, hepiniz hoş geldiniz. Bugün ki anlamda sigortacılık 14. Yüzyılda İtalyanlar tarafından başlatıldı. 500 yıl sonra İngiliz sigorta firmalarının farklı franchisei ile farklı şubeleriyle ülkemizde sigortacılık faaliyeti başlıyor. Başladığı günden bu yana çok ciddi bir ivme ile büyüyor. Sadece Denizcilik anlamında bir sigorta değil çok daha farklı türevleriyle hayatımıza girmiş durumdadır. Şuanda ülkelerin gelişmişlik kriterlerinden bir tanesi de sigortacılığa verilen önemdir. Malum son yıllarda da hükümetimiz çok ciddi anlamda teşvikleriyle daha da artmıştır. Bu sigortacılık yapısını daha iyiye götürmek adına Hazine Müsteşarlığı, Odalar ve Borsalar Birliği ile bu hadise biraz daha ciddiyetle ele alınmış ve sektör ivme kazanmıştır. Rıfat başkan 3 tane şeye çok önem veriyor. Bir tanesi genç girişimciler, kadın girişimciler ve sigortacılardır. Bu anlamda bizlere ne yapmamız gerekiyorsa talimatı da budur.” Dedi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının sigortacıları bir araya getirmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Manisa Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İbrahim Gençoğlu, bizleri bu günde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz dedi.

Düzenlenen yemeğe Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu ve birçok sigortacı katıldı. katıldı.