Antalya Pazarcılar Oda Başkanı İsmail Öz, Akhisar Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye'de bir ilk ve örnek olan yağmurlama serinletme sistemli pazar yerini yerinde görüp incelemek için Akhisar'a geldi. Akhisar Pazarcılar Odasını ziyaret eden Antalya Pazarcılar Oda Başkanı İsmail Öz ve Antalya Pazaryerleri Kooperatif Başkanı Sinan Aykaç'ı, Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, başkan vekili Önay Anayol karşıladı.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, yağmurlama serinletme sisteminin Pazaryerlerine uygulama çalışmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu üstüne basa basa Akhisar'da tek olduğunu söyledi.

Mustafa Güral; “Çok değerli Akhisarlılar ve pazarcı esnaflarımız öncelikle hayırlı günler, hayırlı işler diliyorum. Bu gün misafirimiz olan Antalya Pazarcılar Odası başkanımız İsmail Öz ve Antalya Pazaryerleri Kooperatif Başkanı Sinan Aykaç'ı yanımızda. Bu güne kadar hep sorun ve sıkıntıyla yaşadığımızda, bilgi almak istediğimizde devamlı başkanımızı aradık. Tecrübeli bir oda başkanımız. Akhisarspor'u ile de ünlü Akhisar’ımız kardeş olan Antalyaspor’a da buradan selam ve saygılarımızı sunuyoruz. Antalya Pazarcılar Odası başkanımız bu gün buraya geçtiğimiz hafta basın açıklamasını yaparak pazarcı esnaf arkadaşlarımızın daha serin bir ortamda iş yapmaları için yaptığımız geçtiğimiz ve geçen hafta'da yağmurlama sistemi ile serinletme sisteminin açılışını yapmıştık. Antalya Pazarcılar Oda başkanımız İsmail öz ve Antalya Pazaryerleri Kooperatif Başkanı Sinan Aykaç, basından takip ederek Çarşamba pazar yerimizi yerinde görmek ve incelemek için Akhisar'ımıza geldiler. Bu gün yine size birazdan görüşlerini de söyler.Geçtiğimiz hafta yapmış olduğumuz basın açıklamasının arkasından Akhisar haber sitesindeki haberin  altına yorum yapan bazı arkadaşlara da buradan teşekkür ediyorum”

Antalya Pazarcılar Odası başkanı İsmail Öz; “Öncelikle başkanıma teşekkür ediyorum bizi onura etti. Belediye başkanına da teşekkür ediyorum. Böyle bir halkı, esnafı düşünerek yapılan iyi bir uygulama. Çünkü niye pazarcının en büyük sıkıntısı sıcaklıktır, nemli havadır bugün geldim gördüm güzel bir Pazar içerisinde ortam olmuş ortam yaratılmış. Hem alışverişte hem de esnafın malının bozulmamasıdır. Bizim Antalya’da sabah açılan tezgahların bir çoğu akşam saat 4-5’e kadar özellikle yeşillikler soluyor. Kullanılmaz hale geliyor. Böyle bir sistem bizlere lazım pazarcıya lazım olan sistem. Başkanıma ve Belediye Başkanına tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.