Muhtarlar derneği başkanı İhsan Gümüş yaptığı açıklamada; Bugün burada bir araya geliş sebebimiz, çiftçinin, köylünün, yani üreticinin düşmüş olduğu duruma dikkat çekmek ve bizleri yönetenlerin üreticiyi görmesi içindir.

Bizler, ülkemizde üretim yaprak geçimini sağlayan insanlar gurubuyuz. Ve bizlere üretici diyorlar. Yıllardan beri pahalı mazot, pahalı gübre ve yüksek işçilik ücretleri ile cebelleşip kendi yaşantımızı sağlayıp ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden almış olduğumuz kredileri ne yazık ki bu yıl yaşadığımız olumsuz hava şartlarından dolayı özellikle zeytinde ürün yokluğundan zararımız %80 lere varmaktadır. Bu durum tütün, üzüm ve domateste de böyledir. Yaşadığımız bu olumsuz hava şartlarından ürünlerimiz için yaptırmış olduğumuz TARSİM sigortasında da karşılığı olmadığından tarım sigortası ve tarımsal sulama, tarım kooperatiflerinin elektrik borçlarına ödeme şansı yoktur.

Ülkemizde üreticinin hakkını arayanlara ve savunanlara hep olumsuz yorumlar yapılmış ve yapılmaya devam edileceklerdir. Fakat her ne olursa olsun bizler yaşadığımız bu olumsuzlukları dile getirmek zorundayız. Bizler Şeyh Edebali’nin ‘‘ İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN ’’ düsturu ile ve ‘‘ KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR’’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda giden insanlar gurubuyuz ve ülkemiz için her türlü zorluğa göğüs germiş üretici toplumuyuz.

Bizleri yöneten sayın büyüklerimizden biz üreticilerin sesini duymalarını, Bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarımızın faizsiz olarak ertelenmesini istiyoruz.

Muhtarlar ve üreticiler olarak sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz dedi.