Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi. 

ATSO çok amaçlı toplantı salonunda yapılan sertifika töreninde toplam 60 kursiyere sertifikaları verildi. Törene KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Meclis Başkanı Şenol Ürküp, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat katıldı. 

KOSGEB ile imzalanan protokol gereği bu yıl 5 ve 6. girişimcilik eğitimini düzenlediklerini ifade eden ATSO başkanı Abdurrahman Yılmaz; “Odamızda şimdiye kadar düzenlenen 4 eğitimde sertifika alan 120 kişiden 37 kişi KOSGEB’in destek alarak işyerlerini açtılar. Bugün burada sertifikalarını alan girişimcilerimizin de düşündükleri projeleri hayata geçirmesini arzu ediyoruz. Bugün burada bulunan tüm girişimci arkadaşlarımıza açacakları işyerlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Akhisar’daki girişimcilik eğitimlerine yoğun ilginin olduğunu ifade eden KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan; “Gerçekten Akhisar’ımıza böyle güzel yeni yeni girişimci adaylarının katıldığını bu orduya artık bu kıvılcım çakma anlamında çok güzel oldu. KOSGEB’de göreve geldiğimizden bugüne kendimize dört ana eksen belirlemiştik. KOBİ’lerimizin ve girişimcilerimizin rekabet gücünü arttırabilmek adına, en başta işletmelere proje yapma kültürünü aşılamak modeli getirdik.  Mevcut işletmelere yönelik proje esaslı yepyeni terzi usulü desteklenebilecek bir yapıyı getirdik. 

İkinci eksenimiz inovasyondu. AR-GE inovasyon projelerine daha nitelikli destek olalım istedik ve dediğim gibi şuan da çok şükür yine onun da önemli bir aşama kat ederek binlerce işletmeyi desteklediğimiz ve her senede gelenekselleştirdik. 

Üçüncü eksenimiz iş birliği güç birliği dedik artık devir öyle bir devir yine iş dünyasında ya farklı olacaksın ya güçlü olacaksın ekonomik olarak, ölçek olarak yarışmada bu manada olanların yine bir adım önde olduğunu gözlemledik. 

Dördüncü eksenimizde girişimcilikti bu dört ekseni kendimize öncelikli alan belirledik girişimciliği neden öncelikli belirledik, bir kere KOBİ'lerimizin ve girişimcilerimizin rekabet gücünü arttırmakla görevli bir kurum olarak işletmeler kurulurken güçlü olsunlar yani yolda dökülüp saçılmayı minimize etmemiz lazım, onların planlı ve programlı bir şekilde iş hayatına atılmasının başlangıçta öğrenmelerini sağlamamız lazım, çünkü bu sonradan öğrenildiğinde daha zor oluyor. Ben tüm girişimci adaylarımızın hepsini tek tek tebrik ediyorum.”dedi.