Akhisar'da yaklaşık 40 yıldan bu yana Tenekecilik mesleğini icra eden Nazmi Turna ve Mehmet Küçükdağlı mesleğin ölmeye yüz tuttuğunu ifade ettiler.

Akhisar Merkez çarşıda 40 yıldır Tenekecilik yaparak geçimlerini sağlayan Tenekeci Ustaları özellikle son 10 yılda çırak yetişmediği için mesleğin ölmeye yüz tuttuğunu ifade etti.Teneke Ustası Nazmi Turna, "1973 yılından bu yana baba mesleği olan mesleğini yapıyorum. 

Ancak mesleğin şuan geldiği nokta gerçekten bir usta olarak içim acıtıyor. Çünkü bu meslek artık ölmeye yüz tutmuş durumda. Bunun en büyük nedeni ise yeni nesillerden çırak yetişmiyor. Tenekecilik mesleği belki 20 yıl daha yaşayabilir, oda çok zor bir ihtimal" ifadelerini kullandı. Meslekte 40. yılını dolduran Mehmet Küçükdağlı'da bundan 30 yıl önce tenekecilik mesleğinin oldukça yaygın olduğunu ancak şimdilerde pek tercih edilmediğini söyledi. 

"Eskiden her tarafta fabrikalar yoktu. işler bizim gibi küçük esnaf dükkanlarında yapılıyordu. Ancak şimdi devir değişti, teknolojinin gelişmesi ile beraber, bizim mesleklerde değerlerini kaybetti. Zaten zorunlu 12 yıllık eğitim çırak olayını tamamen bitirdi. Buda bizim gibi zanaat mesleklerinin bitmesine kolaylık sağlayacak" dedi.