Akhisar, altı numuneyle katıldığı 9. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması'nda 6 ödül birden aldı. 

Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen 9. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışmasına katılım geçen yılı geride bırakarak rekor seviyeye ulaştı. Bu yıl katılımcı firmaların markalarına ait 76 zeytinyağı numunesi yarıştı. Burhaniye Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül gecesine ise Akhisar damgasını vurdu. 13 milyon zeytin ağacıyla sektörün önde gelen üretim merkezi Akhisar, 6 numuneyle katıldığı yarışmada 3 altın, 2 gümüş ve bir bronz ödüle layık görüldü.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Akhisar'ın aldığı ödüllerin "kalitesinin" de göstergesi olduğunu söyledi. Yarışmaya Türkiye'nin her yerinden katılım olduğuna dikkat çeken Alhat, "Akhisar'dan ise 6 numune katıldı ve ve 6'sı da ödül aldı. Bundan büyük gurur duyduk. Güzellikler tartışılabilir, ya da farklı olabilir ama biz zeytinyağında da Türkiye'nin en çok sevilen tadını sunduğumuzu kanıtlamış olduk. 'Zeytin Denilince Akhisar' sloganıyla yarışmaya katılan markalarımızı tebrik ediyoruz. Amaç zeytinayında dünya ile yarışabilmek ve Akhisar bu yarışta en önde gidiyor" dedi. 

Akhisar'ın zeytin ve zeytinyağında öncü olduğunu, ilçedeki 13 milyon ağaçtan elde edilen ürünle küresel marka olma ilerlediğini ifade eden Alhat, "Zeytin ve zeytinyağı denilince akla artık Akhisar geliyor. İnovasyonu kullanarak bir çok yeniliğe ev sahipliği yaptık. Attığımız bu adımlar ilgi gördü ve sektörde haklı bir yere geldik" diye konuştu.  Ödül alan firmaları kutlayan Alhat,  Fuar İzmir'de düzenlenecek 6.Zeytin, Zeytinyağı ve Teknoloji Fuarı'na (OLİVTECH) da özel bir stant ile katılacaklarını açıkladı.

İŞTE ÖDÜL ALANLAR

Altın
Alhatoğlu-Mustafa Alhat
Beria-Orhan Erdem
Gizem Zeytinyağı-Tuncay Bilen

GÜMÜŞ
Gizem Zeytinyağı-Tuncay Bilen
Ok Yağ-Fevzi Ok

BRONZ
Uysallar Yağ-Osman Uysal