Torba yasanın 1 Ekim 2014 tarihinde onaylanmasının ardından Akhisar'da da Sosyal Güvenlik Kurumuna borç yapılandırmaları için yoğun talep başladı.

Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaş sabahın erken saatlerinde kuyruk oluşturmaya başladı. Günlük tüm yapılan işlemleirn üzerine çıkan yasayı az personel ile karşılamaya çalışan kurum çalışanlarına Güvenlik görevlilerinin de destek olmaya çalıştığı görüldü. Haber ekibimizin bulunduğu süreçte af yapılandırması işlemi olmayan diğer vatandaşların içeriye sıra haricinde alınması sırada bekleyen vatandaşlar tarafından tepki gösterilerek güvenlik görevlilerine zor anlar yaşattığı görüldü.

Ayrıca güvenlik görevlilerinin vatandaşa güvenlik hizmeti haricinde dilekçe doldurulması konularında da yardımcı oldukları görüldü. Bununla birlikte af yasasından faydalanmak üzere okuma yazma bilgisi bulunmayan veya yasa ile ilgili detaylı bilgisi olmayan vatandaşımızın da fırsatçı dilekçe yazan ve fahiş ücret isteyen kişilere karşı dikkatli olmaları söylendi.


Akhisar Haber, Press Haber