Ziyaretlerde zeytin işletmelerinde son derece sıcak karşılanan Akhisar Kadın Meclisi başkanı Pınar Güney ve üyeleri Akhisar'ımızdaki zeytin rekoltesi, fiyatları ve zeytincilerin sorunları üzerine bir süre sohbet ettiler.
 
Sonrasında İş-Kur ile Akhisar Kadın Meclisi arasında imzalanan protokol kapsamında işbaşı eğitim programı ile işe yerleştirilen kadın çalışanlar işyerlerinde ziyaret edildi.  İşyerleri ve çalışma koşulları hakkında bilgi alan başkan Güney ve Akhisar kadın meclisi üyeleri Can Köfte tarafından sağlanan yemekler ile birlikte öğle yemeği yediler. Yemek sırasında Akhisar Kadın Meclisince düzenlenen 8 mart etkinlikleri de konuşuldu.
 
İş-Kur ile imzalanan protokol kapsamındaki işbaşı eğitim programı ile yerleştirilen kadın işçiler, programın uzatılması talebinde bulundu. Zeytin işletmeleri ve hasat yapan zeytinciler fiyatlarla ilgili şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Başkan Güney ise konunun ilgili mercilere ulaştırılması sözünü verdi.
 
Başkan Güney, yaptığı açıklamada :" Bugün şehrimiz için önemli geçim kaynağı olan zeytin ve zeytincilik işinin kalbinin attığı yerdeyiz diyebilirim. Bu yıl ki zeytin hasadında üreticimizin yanında olmak onlarla birlik ve beraberliğimizi arttırmak ayrıca sıkıntılarını paylaşmak için onlarca üreticimiz ve işletmecilerimizle buluştuk. Bizlere gösterilen samimiyet ve ilgileri ne kadar doğru iletişim kurduğumuzu gösteriyor. İş-kur ile yaptığımız iş başı eğitim protokolü ile zeytin fabrikalarına yerleştirdiğimiz işçi kadınlarımızla yüz yüze görüşme fırsatı yakaladığımız için ayrıca çok Mutlu olduk. Bu şehir için öncelikli hedeflerimiz arasında bulunan kadın istihdamını arttırmaya yönelik gayretlerimiz iki yıl içinde hedeflediğimiz noktaya ulaşmıştır. Bu kadim şehrin çalışkan ve özverili insanları için geçirdiğim her an kıymetli ama bugün onlarla aynı sofrayı paylaşmak aynı güneş altında sohbet etmek inanın paha biçilemez. Temennim hem üretici hem işletmeci hem satış yapan tüm zeytin erbapları için bolluk bereket dolu bir mahsul olmasıdır." dedi.