Akhisar’da 2000 yılında kurulan Genç İş Adamları Derneği’nin 8. Genel Kurulu düzenlendi. 3 dönemdir başkanlığı sürdüren Yılmaz Çatalcalı tekrar adaylığını açıklamadı. Yönetim kurulu üyesi olan Özkan Kalın tek listeyle katıldığı genel kurulda yeni başkan seçildi. 


Genç İş Adamları Derneği binasında düzenlenen 8. Genel Kurul öncelikle Soma’da yaşanan faciada hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşu ve ardından istiklal marşı ile başladı. Divan Kurulu başkanlığına Onursal ve Kurucu başkan İsmail Tatar ve Başkan yardımcılığına Hüsnü Erer, Katip üyeliklere A.Vehbi Bakırlıoğlu, Hakan Barutçuoğlu seçildi. Faaliyet raporlarını AKGİAD Başkanı Yılmaz Çatalcalı, Denetleme Kurulu Raporlarını Yönetim kurulu üyesi Bilal Özükırmızı, Gelir Gider raporları Sekreter Erdinç Hepdinçler okudu. 

Taslak bütçe görüşüldü, onaylandı ve yönetim kurulu ibra oldu. 56 üyenin 41' in katılımı ile gerçekleşen Genel Kurulda Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Haysiyet Kurulu seçimi açık oylama ile yapıldı. Tek liste ile seçime giren Özkan Kalın tüm oyları alarak AKGİAD'tın yeni başkanı seçildi.

Eski başkan Yılmaz Çatalcalı; “3 dönemdir Genç İş Adamları Derneğinin başkanlık görevini sürdürüyorum. Bu süre içinde yönetim kurulumuz ve üyelerimiz ile birçok işler yaptık. Şimdi ise yerimizi genç ve dinamik kadroya bırakıyoruz. Özkan kardeşimize ve yönetim kuruluna bundan sonraki dönemde başarılar diliyoruz.” Dedi.

Yeni başkan Özkan Kalın; “Akhisar Genç İşadamları Derneğinde 10 seneyi aşkın üyeliğim, 3 dönem yöneticiliğim bulunmaktadır. Akhisar Ticaret Sanayi Odasında 2009-2013 yılları arasında meclis üyeliğim ve bu dönemde genç girişimciler kurulu Akhisar Başkanlığım, Genç girişimciler kurulu Manisa Başkan Yardımcılığı yaptım. Şu an halen birçok STK da üyeliğim devam etmektedir. Hiçbir siyasi partiye üye değilim. AKGİAD Başkanlığım süresincede üye ve taraf olmayacağım. 2000 yılında kurulan demeğimizin ilk amacı Atatürk İlkeleri ışığı altında Türkiye Cumhuriyetinin sosyal, ekonomik ve kültürel olarak gelişimine katkıda bulunmaktır. Bu çerçevede AKGİAD üyelerini ithalat, ihracat yatırım ve işletmecilik konularındaki güncel gelişmelerden haberdar edeceğiz. İkili iş görüşmeleri, kurs, seminer, konferans, size özel iş gezileri, ticari bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz. AKGIAD üyeler arası iletişim ve ikili ilişkileri güçlendirmek adına eşli katılımların sağlandığı yemekler, kahvaltılar, sergiler, konser, tiyatro, spor ve gezi etkinlikleri düzenleyeceğiz

AKGİAD olarak Akhisar'ımıza Mal olan kurumlarla STK, Belediye, Oda ve Borsalarla birlikte bölgemizin sorunlarına ortak çözümler bulacağız.Ekonomiyi canlandırmak,istihdamı arttırmak için ben ve yönetim kurulumuz canla başla çalışacağız.

AKGİAD Her siyasi partiye eşit mesafededir ve olmaya devam edecektir. Her zaman üyelerimizin sorunları ve önerileri için her partinin kapısını çalarak bilgi alıp kendi fikirlerimizi sunup çıkan sonuçları önce üyelerimizle sonra Akhisar'la paylaşacağız. Derneğimizin amaçlarına uygun ve etkin bir biçimde faaliyetlerini yerine getirebilmesi için siz değerli üyelerimizin desteği son derece önemlidir.Bugün aramızda bulunan ve herhangi bir sebepten dolayı bulunamayan tüm üyelerimize maddi .ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ederim

Demeğimiz gün geçtikçe sizlerin katkılarıyla daha da güçlenip daha geniş kitlelere ulaşacaktır. Bu arada büyük eksikliğimiz olan bayan üye çalışmalarımızda hızla devam edecektir.Bu vesileyle aramızda bulunan 2000 yılında bu derneğin kurucularının başında olan Kurucu ve onursal Başkanımız İsmail Tatar beyefendiye ve derneğimizin bugüne gelişinde birlikte yönetiminde bulunduğum Yılmaz Çatalcalı Başkanıma bu iki değerli başkanlarımın yönetici ve üyelerine şükranlarımı sunar teşekkürü bir borç bilirim.

Demeğimizde tecrübe kazanan yönetim ve üye arkadaşlarımız farklı sivil toplum kuruluşlarında daha aktif üst düzeyde görev almaları ve Oda Borsa ve Belediyelerde bulunmak Akhisar’ın sorunları ve Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmak, geçmişte olduğu gibi bugünkü yönetimimizin de amaçları arasında yer almaktadır. Buraları hedefleyen veya başarılı arkadaşlarımızın her zaman yanında olmuşuzdur ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

Akhisar Genç İşadamları Derneği yeni Yönetim Kurulu Özkan Kalın Başkanlığında Bilal Özükırmızı, Murat Aslan, Hüseyin Yıldırım, Serhat Bandıran, İsmail Kantarcıoğlu, Rafet Soydemir, Özkan Demirdöğen, Emre Beyinli, Burçin Karakuş, Mert Başaran, Emrah Belenlioğlu, Fahri Dirikbil, Bahadır Barışık ve Mustafa Varol'dan oluştu.

Yedek Liste; Zülfikar Benibil, Bahattin Alkın, Cengiz Taşkıran, Tufan kayış, Mustafa Çetin, Özkan Uyanık, Cesur Çaldiri, Habib Pehlivan, Ünal Yurtseven, Semih Güngör, Fatih Kökbiber, Deniz Tümer, Ali Yıldırım, Abdullah Özcan ve Kürşat Çetin


Denetim Kurulu Asil; Noyan Bayraktar, Mehmet Taşar, Oğuzhan Avcı
Denetim Kurulu Yedek; Deniz Çamurtaş, Önder kaçmaz, Fatih Ünsal
Disiplin Kurulu Asil; Coşkun İştip, Ali Şefik Çetin, Akay Kırkıkoğlu
Disiplin Kurulu Yedek; Savaş Şenay, Samet Yoncagül, Göksel Sertel