Hacı Şerif Çalışkan ve oğulları Yalçın, Fatih Yasin Çalışkan ile birlikte yürüttükleri aile şirketinin perakende mağazasının açılış kurdelesini AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti İlçe başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar Müftüsü Yusuf Eviş birlikte kesti.
 
Açılış öncesi konuşan firma sahibi Yalçın Çalışkan; “Hacı Şerif Çalışkan yani babamın burada bulunan tüm misafirlere selamını iletmek istiyorum. Kendisinin yolculuğundan dolayı bugün katılamadı. 1970 yılında babamlar burada ticaret hayatını başlamışlar. Bizlerde burada bugün firmamızın perakende mağazasını açmak nasip oldu. İsmini de Tarihi Tahtakele Lokumcusu olarak adlandırdık. Akhisar’ımıza hayırlı olsun.” Dedi.
 
İşyerinin hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; “Bugün tarihi bir mekanda tarihi bir dükkanı açacağız inşallah. Yalçın kardeşimiz Akhisar’ın ismini lokumculukta duyurmaya başladı. İmalathanede göstermiş oldukları başarıyı perakende de göstermeleri için bu güzel mekanı hep birlikte açacağız. Rabbim hayırlı bereketli kazançlar nasip etsin. Rabbim şubelerini diğer illerimizde de açmayı nasip etsin. İhracatlarını her geçen gün artırsınlar. Onlar Akhisar’ımızın adını her geçen gün duyursunlar. Ben Yalçın kardeşimi eskiden beri tanırım, babalarını da tanırım bizde çok mutlu olduk. Tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum.
 
YENİ MÜKELLEF VERGİLERİN ARTMASI DEMEK
 
Burada muhasebeci arkadaşlarımızda var her yeni dükkan açıldığında muhasebeciler seviniyor zaten, her yeni dükkan yeni mükellef demek. Yeni mükellef demek yeni vergilerin artması demektir. Ekonomik olarak Akhisar’a katkı sağlaması demektir. Hem devletimiz, hem milletimiz hem de işyerini açanlar seviniyor. Hayırlı uğurlu olsun Allah bol kazançlar nasip etsin.” Dedi.
 
Akhisar Müftüsü Yusuf Eviş’in duasının ardından açılış kurdelesi kesildi.
 
Öte yandan açılışa Akhisar Belediye başkan yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, Ali Velestin, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve birçok davetli katıldı.