Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “TÜGİK’in ortaya koyduğu yerli ve milli duruşa saygı duyuyorum” diyerek açılış konuşmasını başlattı. TÜGİK Mali Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Tarihi Toplantıda Akhisar Genç İşadamları da vardı. TÜGİK Mali Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara JW Mariott Otel’de gerçekleşti. AKGİAD’ın hazır bulunduğu toplantıda, TÜGİK Başkanı Erkan Güral, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşmalarını yaptı. 

Mali Genel Kurul’a ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gençlik ve Spor Bakanı Aktif Çağatay Kılıç da katıldı.

Toplantıda Akhisar Genç İşadamları Derneği Başkanı Özkan Kalın, başkan yardımcısı Bilal Özükırmızı ve Murat Aslan’ın yanı sıra AKGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Burçin Karakuş, Fahri Dirikbil, Mert Başaran, Semih Başaran Keyfi Sefa Dergisinden Mehmet Saygı ve Medya TV program sunucusu Engin Akyüz toplantıda hazır bulundu. TÜGİK Mali Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “ Türk Genç İş Adamlarının 26 yıldır sesi olan TÜGİK’in ortaya koyduğu yerli ve milli duruşa saygı duyuyorum. Yaşadığımız süreçte milletin de devletin yanında olması çok önemlidir. Bu anlamda TÜGİK’in sergilediği duruş çok önemlidir. Geçtiğimiz yıl en zor dönemlerden birini yaşadık. Terör eylemlerinin artması, üst üste 2 seçim gibi hadiseler kimilerini karamsarlığa sürükledi.

Ekonomik verilere baktığımızda moralimizi bozacak ciddi bir sıkıntı görmüyorum. Genç işadamlarına sesleniyorum; moralli olun, istikbal bizimdir, endişeniz olmasın. TÜGİK'in Türkiye turistiyiz kampanyasını destekliyorum. Yurtdışına turizme gitmeyin, turizm faaliyetlerinizi yurtiçinde yapın. Yerli malzemeyi kullanın. Bir zamanlar okullarımızda yapardık ya yerli malı haftası, şimdi de yerli malı yılı olsun. 

Sizin için uzak diye meçhul diye bir yer olmamalı. Elini sıkmadığımız, gözüne bakmadığımız ortakla kalıcı iş yapamazsınız. TÜGİK'in üyeleri için yakında düzenleyeceği İran programını önemsiyorum”. TÜGİK Mali Genel Kurulu’nun açılış konuşması yapan TÜGİK Başkanı Erkan Güral’da konuşmasında “Bu Sene Türkiye Turistiyiz” kampanyası ile ilgili bilgi verdi. Güral şöyle devam etti:

“TÜRKİYE TURİSTİYİZ projemizle, turizmdeki olası düşüşe karşı, yurt dışına tatil için gidecek tüm vatandaşlarımıza, TÜGİK üyeleri olarak tatillerini bu sene ülkemizde geçirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın himayesinde bu çağrının güç bulacağını inanıyoruz. TÜGİK olarak, ülkemize ve ekonomimize ilave katkı sağlayacak çalışmaların da arayışı içindeyiz. Bu çerçevede TÜGİK üyesi 100 genç işadamıyla ikili iş görüşmelerinde bulunmak üzere Nisan ayında İran’ı ziyaret edeceğiz.

TÜGİK olarak yeni Türkiye hedefi için çalışmaya devam edeceğiz.” Çok önemli mesajlar vardı… AKGİAD Başkanı Özkan Kalın TÜGİK Mali Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemli mesajlar verdiğini belirterek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın genç iş adamlarına duyduğu güven ve alaka bizi son derece mutlu etmiştir. Bundan sonraki çalışmalarımızda bizim için önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Kentimizi böyle bir önemli toplantıda temsil ettiğimiz için son derece mutluyuz. Genel Başkanımız Erkan Güral’a bu büyük organizasyondan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Mali Genel Kurul’a katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a TÜGİK Başkanı Erkan Güral tarafından kaftan hediye edildi.  

Ardından AKGİAD Başkanı Özkan Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a annesi Tenzile Erdoğan ile birlikte çekilmiş olduğu bir fotoğrafın bulunduğu saati takdim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Spor Bakanı Aktif Çağatay Kılıç ile birlikte Akhisarspor’la ilgili kısa bir sohbetin ardından oradan ayrıldılar.

Buradan Anıtkabir'e geçerek Ulu Önder Atatürk'ü ziyaret eden Genç İşadamları Ankara programını sonlandırdılar.