İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açılışını yaptığı  6. Olivetech fuarında   sofralık zeytin ve zeytinyağında Akhisar Ticaret Odası, Ticaret Borsası  ayrıca 10 ayrı firmanın   adeta gövde gösterisi yaptı.

Başkan  Kocaoğlu özellikle  fuarda en geniş alanı olan Akhisar standına gelip   ATSO ve Ticaret Borsası başkanları  Abdurrhman Yılmaz, Alper Ahlat ve yöneticileri tebrik etti. Fuar için özel hazırlanmış  ikramların yapıldığı  fayton büfe büyük ilgi gördü.

Özel hazırlanmış  fayton büfede gelen konuklara  çay, kahve ikram edilirken , EGE Baharı, Ece, Uladağ Zeytincilik, Ovil, Toprak Zeytincilik, Üretici, Metin Eser, Can Zeytincilik, Yerden Zeytincilik, Güngör Zeytincilik  firmaları ürünleri adeta kapışıldı. Getirilen  örnek zeytinler ve zeytin yağları  alıcı buldu.

Akhisar’da 15 milyon zeytin ağacı bulunduğunu, Türkiye’nin zeytin başkenti olma yolunda büyük  aşama kaydettiğini  söyleyen Akhisar Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Alper Ahlat, “ Ticaret odamız  ve   ne kadar büyük tutsakta  standımızda  sadece 10 firmamız ürünlerini konuklara sonuldu. Gördüğüz ilgiden çok memnunuz. Bilindiği gibi  Türkiye’de ilk Zeytin, Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi bölgesi Akhisar’da kuruldu. Önümüzdeki yıllarda  Akhisar gerçekten Türkiye’nin zeytin başkenti olacaktır.” Ticaret Ve Sanayi odası  yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Yılmaz’da, “Bir bütünlük içinde, odamız, borsamız, firmalarımız ve üreticilerimiz ile birlikte  el ve gönül birliği ile çok önemli mesafeler aldık. Önümüzdeki yıllarda bu  mesafeler çok daha ileriye gidecektir. Amacımız Alper beyinde söylediği gibi   önce Türkiye’de  daha sonrada  Avrupa’da ve  Dünya’da  Akhisar  deyince zeytin akla  gelecektir. Akhisar çıkarları doğrultusunda oda olarak  herkesle işbirliği içinde olduğumuzun da bilinmesini isterim.” Dedi.

Farda Akhisar  standını ilk gezenler arasında  Büyükşehir belediye başkanı  Aziz Kocaoğlu, Tariş Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin, Genel Müdür Güngör Şarman, İzmir Ticaret Borsası  Başkan Yardımcısı  Ercan Korkmaz ve çok sayıda  firma temsilcisi ve  aynı sektörde ticaret yapan iş adamlı  vardı.