Eğitim-Bir-Sen Akhisar’ın,Manisa’nın,Türkiye’nin En Büyük Sendikası.Akhisar'da Memurların ve Eğitimcilerin En Büyük Temsilcisi Eğitim Bir-Sen Sendika Temsilcilik Binasında 15 Mayısta imzalanan yetkili sendika belirleme süreci ve hain terör saldırıları ile ilgili yönetim kurulu,okul temsilcileri,okul idarecileri ve üyelerinin katıldığı bir basın açıklaması yaptı.

"Her şey ilk adımla başladı, en uzun yolculukların bile ilk adımla başladığının bilinciyle atılan ilk adım. Kirletilmiş bir alanda temiz bir başlangıç yapmanın zorluğuna rağmen,büyük düşler kurularak, Çalışanların ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin geliştirilmesine, Türkiye'nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine ve özgürleşmesine katkı sunmak amacıyla çıkıldı yola. Sendikacılığı kavga zemininden hizmet sendikacılığına dönüştürme iddiası ve ısrarı ile çıkılan yolda ortaya konulan fedakarlık Akhisarımızda Eğitim-Bir-Sen'i Üniversite hariç 672 üyeye yükselterek zirvedeki yerini pekiştirmiştir. Değer merkezli, çözüm odaklı, özlük ve özgürlük temelli, sadece tenkit eden değil, teklif de üretebilen bir yaklaşımla sürdürülen hak arama mücadelesinde Akhisar  Eğitim-Bir-Sen kendisinin üye sayısına en yakın sendika ile arasındaki farkı bu yıl 239’e çıkarmıştır, Eğitim Bir-Sen’e bir teveccüh vardır ve Eğitim Bir-Sen de  kendine gösterilen teveccühün hakkını vermeye devam edecektir."Bütün kesimlere hitap eden bir sendika anlayışı ile çalıştık çalışmaya devam edeceğiz."Sendikacılık, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı hayır diyebilmek ve mücadele etmektir. Öfke ve sloganın yerine aklın ve bilimin öne çıkarılması gereken sendikal kulvarda, insanların sağlıklı değerlendirme yapabilmesi, iş yapan ile gürültü çıkaranı ayırabilmesi, ancak demokrasinin teneffüs alanlarının genişlemesi ile mümkündür. Kamplaştırmayan, ayrıştırmayan, kaynaştıran ve buluşturan yeni bir solukla, toplumun bütün kesimlerine hitap eden bir yaklaşımı hayata geçiren Eğitim-Bir-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir. "Adalet olan yerde öfkeye ve isyana yer yoktur" tespitinden hareketle, gelir dağılımındaki adaletsizliğin ortadan kaldırılması ve kamu çalışanlarının milli gelirden hak ettiği payı alması için etkin mücadeleden çekinmeyecek olan Eğitim-Bir-Sen, bütün sosyal kesimlerin ve dünya mazlumlarının mağduriyetine karşı duyarlılığını da devam ettirecektir. Eğitim-Bir-Sen, emeğin ve ekmeğin değerini sıfırlayan antidemokratik süreçlerin bir daha yaşanmaması için, ülke demokrasisinin korku tünelinden çıkma sürecinde paralel yapıların, çetelerin ve paramiliter yapıların karşısında durmaya, demokrasiden yana olmaya, hak bildiği yolda, arkasındaki seslere aldırmadan yürümeye devam edecektir."

Sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olma anlayışı ile hareket ettik ve sendikanın yıllardır yetkili olması  ve bu yılda yetkiyi  büyük bir fark ile alınmasında nedeniyle emeği olan başta Yönetim Kurulumuza  olmak üzere,delegelerimize,okul temsilcilerimize,kadınlar komisyonumuza,tüm üyelerimize ve desteğini bizlerden esirgemeyen tüm gönüldaşlarımıza teşekkürü bir borç  biliyoruz. Bu yıl çıkan bu güzel sonucun ve yetkinin perçinlenmesinin, ülkemize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyor, Mehmet Akif İnan'ın, "Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan" mısralarındaki sırrın tecelli edişine katkı sunan üyelerimize, zorluklar karşısında ve en zor zamanda adanmışlık örneği sergileyerek destanlaşan teşkilatımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

TERÖRÜ VE TERÖRE DESTEK VERENLERİ LANETLİYORUZ

Hain saldırılar, Türkiye’ye, Türkiye’nin bütünlüğüne, milletimizin huzur ve güvenliğine yapılmıştır. Son dönemde yoğunlaşan terör saldırıları, terör örgütlerinin son çırpınışları ve yok oluş feryatlarıdır. İçeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin, haince planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü engelleyemeyecektir. Türkiye’nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütleri hedeflerine ulaşamayacak, gelecek umudumuzu söndüremeyecektir. Gün, içeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerine, teröre; küresel şer şebekelerinin kanlı senaryolarında rol alan figüranlara karşı topyekûn el ele, omuz omuza olma günüdür.
Gün, Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için birlik olma; terör örgütlerine, terör örgütlerine silah dahil lojistik destek veren yabancı güçlere, eli kanlı terör örgütlerinin reklamını yapanlara karşı ortak hareket etme, bin yıllık desende, 1400 yıllık İslam kardeşliğinde buluşma günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanını, milletini hain saldırılara karşı korumak için şehit olanları bir kez daha rahmetle anıyor; milletimizin birliğine, dirliğine kasteden teröristleri ve onları destekleyenleri lanetliyoruz.