Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alan Öğretmenlerinin hazırladığı  “Sınırsız Doğal ve Temiz Enerji Sistemleri” ERASMUS+ Projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans) kabul edildi. 

Kayhan Ergun M.T.A.L.Müdürü Rıza Bahar, “Alternatif enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üretme alanındaki yenilikler her geçen gün artmaktadır. Ekonomik ve temiz enerji ihtiyacı ülkemizde bulunan  bizim gibi teknik ve mesleki eğitim kurumlarını  bu yenilikleri takip etmeye zorunlu kılmıştır. Okulumuz bu konudaki gelişmeleri öğrenmek ve kültürler arası iletişimde bulunmak amacıyla, Çorum Mecitözü Şehit Mahmut Daştan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini yerel ortak, Almanyadaki ev sahibi okul BBZ Augsburg der LehmbaugruppegGmbH ve Avusturyadaki ev sahibi okul  BerufsschulefürChemie, Grafik undgestaltendeBerufe’yi yabancı ortak alarak bu projeyi hayata geçirmiştir.dedi.

Bahar, Projemiz kapsamında 30 öğrenci ile 10  öğretmen olmak üzere toplam da 40 kişi Almanya ve Avusturya’da  eğitim alacak. Eğitim hareketliliğimiz 20’şer kişilik gruplar halinde 2 Mayıs – 2 Haziran 2015 tarihleri arasında iki ayrı ülkede yapılacaktır. Katılımcılarımız proje sayesinde kazandıkları beceri ve belgeleri kullanarak kendilerine yeni fırsatlar oluşturacaklar, ayrıca  bu sektöre katkı sağlayacaklardır. Kabul edilen bu  Projenin de  Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edildiğini ifade etti.

Rıza Bahar; Proje ekibi ile birlikte,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’i makamında ziyaret ederek  proje ile ilgili bilgiler verdi.