Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulunda 7 Mayıs 2015 tarihinde Müdürü Doç. Dr. Ahmet ÇETİN ve Düzenleme Kurulu Başkanlığını Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurdan ZİNZİRCİOĞLU’nun yaptığı, sabah saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp 16.00 sona eren “ZEYTİN ÜRETİCİLERİ TOPLANTISI” Sivil Toplum Kuruluş ve üreticilerimizin büyük bir ilgi, beğeni ve katılımı ile gerçekleştirildi.

Yaklaşık 350 üretici ve sanayicinin katıldığı toplantıda konuşmaları, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri ve İzmir Zeytincilik Araştırma Merkezi personelleri, Prof.Dr. Dilek ANAÇ, Prof.Dr. Nevin ERYÜCE, Dr.Öznur ÇETİN, Dr.Halil TOPUZ, Dr.Şahnur IRMAK ve Dr. Didar SEVİM’in yaptığı, Tarımda yeni yaklaşımlar ve çevre gübre ilişkileri, Türkiye’nin melezleme ile elde edilen ilk zeytin çeşidi “HAYAT”ın tanıtımı, zeytin ağacının doğru beslenmesi, zeytin hastalıkları ve mücadelesi, kaliteli sofralık zeytin üretimi ve kaliteli zeytinyağı üretimi konularında üreticiler ve sanayiciler bilgilendirildiler. 

Türkiye’nin uzun yıllar sonucunda melezleme ile elde edilmiş ilk zeytin çeşidi “HAYAT” bu toplantıda tanıtılmıştır. Tüm konuklar üreticilerimize zeytin yetiştiriciliğinden işlenmesine kadar değerli sunumlarıyla güzel ve faydalı bir gün geçirmelerini sağlamışlardır. Sabah saat 10.00 başlayan toplantı okul bahçesinde hep birlikte yenilen öğle yemeği ile öğleden sonraki oturumlarla devam edilmiştir. Toplantının gerçekleşmesinde Akhisar Ziraat Odası, Akhisar Sanayi ve Ticaret Odası, Akhisar Borsası, Ege Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki besleme Bölümü, Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Toros Tarım ve Ünaldı Gübre destek vermişlerdir. Toplantıya katılan zeytin üreticileri, ve sanayicileri Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programının olmasını, yapılmış olan bu etkinliğin çok beğenildiğini bir sonraki toplantının en kısa zamanda tekrar yapılmasını arzu ettiklerini ve bilgilendirilme toplantısınında memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Toplantı bitiminde tüm üreticilerimizin soruları uzman hocalarımız tarafından da detaylı bir şekilde cevaplandırıldı.

Akhisar Meslek Yüksekokulu Okul Müdürü Sayın Doç. Dr.Ahmet ÇETİN’in konuşmacılara ve bu toplantıda, Düzenleme Kurulu Başkanlığını üstlenen Yrd. Doç. Dr. Nurdan ZİNCİRCİOĞLU’na katkılarından dolayı teşekkür ederek kendilerine plaket vermesiyle sonlandırıldı.