Akhisar Ülkü Ortaokulu öğrencileri 2918 sayılı karayolları Trafik Kanununun 74.maddesinde, 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklik ile yaylara verilen önceliği sürücülere vurgulamak için okul önünde tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştirilen uygulamaya katıldı.

2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı ilan edildiğine dikkat çeken öğrenciler ilk olarak toplu halde kaldırımda durarak araçların geleceği sırada karşı kaldırıma geçmek için hareket ettiler. Birçok sürücü yaya geçişlerinde dikkat ederken öğrenciler de bu sürücülere teşekkür ederek hazırladıkları broşürleri sürücülere dağıttılar.

Bu anlamlı etkinliğin önemine vurgu yapan Akhisar Ülkü Ortaokulu Müdürü Salim ÖZCAN, "2019 yılı, yayalara öncelikli trafik yılı ilan edildi. Bu bakımdan İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu bu etkinliğe Akhisar Ülkü Ortaokulu olarak biz de öğrencilerimizle ve Gençlik Merkezinin desteği ile gerçekleştiriyoruz. Burada tüm şoförlerimize karayolları trafik kanunlarında çıkan yeni düzenlemeyi hatırlatarak okul ve yaya geçitlerinde yayaların öncelik hakkı olduğunu herkesin öğrenci ve yayaları gördüğünde yavaşlayarak durması gerektiği konusundaki kanuni düzenlemeyi  hatırlatıyor ve bugün uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Trafikte yaşadığımız üzüntüleri bundan sonra yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz." dedi.