AB Erasmus+ Porjeleri kapsamında AB Komisyonunca kabul edilen “Sonsuz Zenginliğin Farkına Varın; Sanat Avrupa Değerlerini Yeniden Canlandırıyor!” ( Beware of Endless Wealth; Art is Revising European Values!) isimli projemizin, sanat dalları ile değerler eğitimi üzerine çalışmaları devam ediyor. İspanya’da gerçekleştirilecek bir haftalık Öğrenci Değişimi Programı için hazırlıklar sürüyor. Projenin ikinci toplantısı olacak bu programın sanat dalı Müzik ve işlenen değeri Empati. 14-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenen programa okulumuzun iki öğretmen ile altı öğrenci katılacak. Müzik ve Empatiyi birleştiren etkinlikler kapsamında çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Müzik öğretmeni Canan ÇINAR yönetiminde hazırlanan koro proje ortak ülkelerinin dillerinde şarkılar seslendirecek. Rehber öğretmen Cevahir Aydın ÇELİKTEN eşliğinde empati değerinin kazandırılmasına yönelik etkinliklerle öğrencilerin bu yöndeki becerileri arttırılmaya çalışılacak.

    Proje sorumlusu Ayşe İPEK; yapılan çalışmaları değerlendirdiğimizde öğrencilerimize olumlu yönde kazanım sağlayan bu etkinliklerin proje ortak ülkeleri ile beraber gerçekleştirilmesinin evrensel değerlere ortak vurgu yapılmasında önemli katkı verdiğini söyledi.