Sağlık Bakanlığı’nın “Obezite ile Mücadele” kapsamında yürüttüğü proje ile Ülkü Ortaokulu’ndan turnuvaya 300 öğrenci katıldı.

Düzenlenen turnuva öncesi Ülkü Ortaokulu bahçesinde başlama noktasına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kokaz, Akhisar Kadın Girişimciler Kurul Temsilcisi Nefise Şükran Füzün ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Burada konuşma yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, spor yapmanın önemine değinerek, öğrencilere fırsat bulduklarında bisiklet kullanmalarını önerdi. 

Ülkü Ortaokulu Müdürü Cafer Tetik, bu yıl ikincisini düzenledikleri bisiklet turnuvasını geleneksel hale getirmek istediklerini ve çocuklara spor yapmayı özendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

300 öğrenci bisikletleriyle Ülkü Ortaokulu’ndan başladıkları tura Akhisar’ın çeşitli noktalarından geçerek tekrar başlangıç noktasına döndüler.