Okulun toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte Özel Tıfıl Anaokulu kurucu temsilcisi Nefise Şükran Füzün, Tıfıl Anaokulu Psikoloğu Selin Mert Yanar ve Okul Öncesi Öğretmeni Aslı Katrancı, Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerine “Erken çocuklukta oyun ve kitap” konulu seminer verdi.

Çocuk gelişimi bölümünde öğrenim gören 10-11-12.sınıf öğrencilerine çocuk kitabı nedir, nasıl seçilir, erken çocukluk döneminde kütüphane oluşturmanın önemi ve püf noktaları nelerdir, çocuklara kitap nasıl okunmalı örneklerle anlatıldı. 

Psikolog Selin Mert Yanar Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerine çocuk edebiyatı ile ilgili bilgiler verdi ve kitap önerilerinde bulundu. Özel  Tıfıl Anaokulu öğretmeni Aslı Katrancı’nın Orff çalışması ile söyleşi daha da eğlenceli bir hal aldı. Nefise Şükran Füzün’ün ise gençlere “oyun deyip geçmeyin diyerek her insanın bir anavatanı vardır. Ruhumuzun Anavatan’ı ise çocukluğumuzdur. İnsan şekillenirken harcı oyun ile yoğrulmazsa bedende ruhta eksik kalır” diyerek başladığı sözlerine oyun örnekleri ile devam etti.

Zihnimize 5 çıpa oyunu  ile öğrenciler ile oynayan N.Şükran Füzün’ün öğrencilerin katılımıyla 5 çoğa eşliğinde hikaye yazarak çember çalışması  tamamlandı. Programın sonunda okul müdürü Nazan Bahar, teşekkür ederek çok önemsedikleri bir alana öğrencilerin dikkatini doğru örneklerle çektikleri için öğrencilerin meslek hayatlarında bugün ipucu olarak kalacağına vurgu yaptı.

Zihnimize atılan çıpalar hedefi yakaladı diyerek tüm katılımcıların adına Tema’ya fidan bağışında bulunduklarını belirtti. Sorumlu Öğretmen Funda Oy Başkurt “kızlarımız şimdi stajyer ama gelecekte isteyenler öğretmen olabilirler bu yüzden gerçek hayattan gelen ve iyi örnek olan eğitimci konuklarımıza ve bizlere bu imkanı sunan müdürümüze çok teşekkür ederiz” dedi.
 













l