Farabi MTAL(Sağlık Meslek Lisesi) ; Mesleki ve Teknik Eğitim’in önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak, meslek lisesi öğrencilerine kendilerini göstermek, yeteneklerini sergilemek, özgüven, sorumluluk duygularını geliştirmek, mesleki ve kişisel gelişim imkanı sunarak, topluma yararlı işlerde  çalışarak öğrencilerin mesleklerini işin mutfağında öğrenmelerini sağlamak amacıyla Manisa ARGE Birimi’nin “Hem Meslek Hem Destek  Projesi” kapsamında okul öğrencileri tarafından okullarda hijyen eğitimi verilmesi faaliyeti bugün Aysun Kayalar İlkokulu’nda başladı. 

İlkokul öğrencilerine, drama,animasyon ve dikkatlerini çekici videolarla hastalıklardan korunma yolları anlatılarak,temizliğin öneminden bahsedildi. Ayrıca okul temizlik personeline ve kantin görevlilerine hijyen eğitimi verilerek bu konuda farkındalık kazanmaları sağlandı.

Projeden sorumlu Müdür Yardımcısı Nurten ÇAM; projemize bugün başladık. Öğrencilerden aldığımız dönütlerin olumlu olması bizleri çok memnun etti,dedi. Mayıs ayı sonuna kadar ilçemizdeki on okul öğrenci ve personeline eğitim vermeye devam edileceğini ifade ederek; kendilerine destek olan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne,okul idarecilerine, projeyi yürüten öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.