50 yıl önce mezun olduğu Akhisar Misak-ı Milli İlkokulunun adının değiştirilip, Ayvaz Dede İmam Hatip Orta Okulu olmasına isyan eden 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün’ e Akhisar Sağlık Eğitim Kültür (AKSEK) Vakfı ile Atatürkçü Düşünce Derneği şubesinden destek geldi. 


Mayıs ayı içinde 3 kez  doğup büyüdüğü Akhisar’a gelen 9 Eylül Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün 50 yıl önce mezun olduğu sınıf arkadaşları ile bir araya geldiği gecede, “ Mezun olduğum Misak-ı Milli ilk Okulun adını değiştirilerek, Ayvaz Dede İmam Hatip Orta Okulu olması beni çok üzdü. Okulumun adının tekrar verilmesi için tüm kapıları çalacağım. Benim gibi Misak-ı Milli ilk okulundan mezun olanlarında bana destek vereceklerine inanıyorum.” Diye basına açıklama yapmasından sonra Akhisar Sağlık Eğitim Kültür (AKSEK) vakfı yönetimi, ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi yönetimi tarafından destek geldi. 

AKSEK Vakfı dönem başkanı eski belediye başkanlarından Hüsnü Kahraman, “Sayın rektörümüz bizlerin dile getirilmesi talebini çok yerinde bulduk.  Akhisar’ın en eski 3 okulundan biri olan Misak-ı Milli İlkokulunun adının tekrar verilmesi için AKSEK Vakfı olarak üzerimize düşen her göreve hazırız.” Dedi.
Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneği Şube başkanı Avukat Günhan Bakırlıoğlu, “Ben her ne kadar Misak-ı Milli İlkokulundan mezun olmasam da,  hemen hemen yönetim kurulu ve diğer üyelerimizin büyük bölümü   Misak-ı Milli İlk Okulundan ve diğer 6 Eylül ve Gazi Okullarından mezun olmuş. Prof.Dr. Mehmet Füzün’ ün girişimini takdirle karşılıyoruz. Misak-ı Milli’nin anlamını büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk söylediği sözlerde, unutulmaması gereken Nutuk’unda çok iyi anlatıyor. Sayın Rektör’ün mezun olduğu Misak-ı Milli İlkokulunun adının tekrar verilmesi mücadelesinin sonu kadar arkasındayız ve destekçiyiz.” dedi.