Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu Fener Bahçe’nin ve Milli Takım’ın efsanevi futbolculardan Ergün Öztuna(Puşkaş Ergun)’ün anısına futbol köşesi hazırladı ve açılışını Puşkaş Ergun yaptı.

Akhisar’ın yetiştirdiği ve Fener Bahçe de efsaneleşen Milli Takım forması ile çok önemli maçlara çıkan Puşkaş Ergun lakaplı Ergün Öztuna, eğitimini tamamladığı Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okuluna 71 yıl sonra gelerek eski fotoğraflarından hazırlanan Ergün Öztuna Futbol Köşe’sinin açılışını gerçekleştirdi. 

78 yaşında olan Ergun Öztuna, 1944 yılında Misak-ı Milli İlkokulunda okudu. Sınıf öğretmenliğini Lamia Tümer yaptı. Okul müdürü başöğretmen Hakkı Oya idi. Ortaokulu Ali Şefik Ortaokulunda okudu. Ortaokuldan sonra Karşıyaka Lisesi’ne giden Ergün Öztuna aynı zaman da Karşıyaka Spor Kulübüne transfer oldu. Futbolculuk kariyerinde parlayan Ergün Öztuna Fener Bahçe’ye transfer oldu. İlkokul ve Ortaokul zamanlarında Misak-ı Milli ve Ali Şefik okullarındaki futbolculuk fotoğraflarından ve futbolculuk kariyerindeki fotoğraflarından derlenen bir futbol köşesi hazırlandı.

Misak-Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu beden öğretmeni Serdar Çengel’in çabaları okul müdürü Ali Erkan’ın destekleri ile oluşturulan futbol köşesinin açılışını Ergün Öztuna gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Ali Erkan açılışta yapmış olduğu konuşmada; “Bu gün yanımda 1944 yılında bu okula öğrenci olarak girmiş sonra orta okulumuzda okumuş ve Akhisar da futbol hayatına başlamış sonrasında Karşıyaka da, İstanbul da, Fener Bahçeye, Milli Takıma hem futbolcu hem de antrenör olarak hizmet vermiş Ergün Öztuna abimiz var. Hoş gelmiş. Ben onu size gururla söylüyorum, Türk futboluna çok önemli katkılarda bulunmuş bir abimiz. 78 yaşında bizi kırmadı buraya kadar geldi. Türk futboluna, gerek futbolcu olarak gerekse antrenör olarak vermiş oldukları emeklerden ötürü teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, ülkemizde de ve dünyamızda da futbolcular özellikleri ile yer ediyor. Ergün Öztuna abimiz Türk futboluna gelmiş geçmiş en önemli, centilmen ve değerli bir futbolcu olarak adını yazdırmıştır. Sizlerden bir şey istiyorum. Onun centilmenliğini, insanlar ile kurduğu diyaloğunu, insanlığını örnek almanızı istiyorum. Bizleri kırmayarak aramıza katıldığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Çengel Ergün Öztuna’nın biyografisini okumasının ardından küçük bir konuşma gerçekleştiren Puşkaş Ergun; “Serdar hocam ve Ali Hocam gerekli her şeyi söyledi. Bu kadar güzel bir organizasyonu hazırladığınız için teşekkür ederim. Bu Akhisar dan çok önemli insanlar çıktı fakat beni bu Akhisar’a tanıtan İbrahim Macana ve Emin Ali Otal hocalarımıza da çok teşekkür ederim. Sizlerin önünde heyecanlanmamak mümkün değil.  Skatlıklarımdan dolayı futbolculuk hayatımda hizmetlerimde kısa sürdü. Bu sakatlıklar bana pahalıya mal oldu. Demin Ali hocam centilmenliğimden ötürü beni tebrik etti ama ben inanıyorum ki sizlerin arasından daha değerli öğrenciler çıkacak. Sizlerin arasından bakanlar, vekiller, başkanlar çıkacak çok değerli futbolcular çıkar. Artık teknoloji tıp çok ilerledi sakatlıklar bizim zamanımızdaki gibi değil. Umarım büyüklerinizi örnek alır Akhisar’ımızı çok daha güzel yerlerde gururla temsil edersiniz. Bu programı hazırlayan emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Öğrencilerin sloganları ile duygulu anlar yaşayan Ergün Öztuna, öğrencilere açılışın sonunda 3’lü çektirdi.