Garden Park’ta düzenlenen akşam yemeğinden biraraya gelen Özel Sınav Temel Lisesi kurucuları, müdürü ve öğretmenleri bu özel günlerini gönüllerince kutladılar.

Yemekte konuşan Okul Müdürü Hayrettin Hangül, günün anlam ve önemini belirterek “Değerli öğretmen arkadaşlarım, insanoğlu gözlerini dünyaya açar açmaz öğrenmeye muhtaç bir şekilde hayata ilk adımını atar. İnsan, öğrenmeye muhtaç bir biçimde yaşamaya başlar ve ebediyete intikal edene kadar da öğrenmeye devam eder. İşte insana gerekli ve gerçek bilgiyi öğretecek olan da öğretmenlerdir. Öğretmensiz bir toplum ise birçok değerden mahrum kalacak, fikren ve ahlaken bir çöküş yaşayacak, kendini geleceğe hazırlayamadan büyük ve başarılı bir toplum idealine asla kavuşamayacaktır.

Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır. İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir kişidir. Öğretmenler sevgi dağıtır. İçimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir. Dünyayı tanıtır. Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Gerçekleri anlatır. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur. Kısaca analar doğurur, öğretmenler yetiştirir. Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Öğretmen sadece öğretmez, sadece müfredatı aktarmaz, aynı zamanda öğrenciye değer aktarır.Yeni yetişen nesiller özellikle küçük çocuklar en fazla onların etkisinde kalır. Benim tavsiyem 3 kişinin eli öpülür; Annenin babanın ve öğretmenin... Öğretmenine değer vermeyen ülkeler istikbalini kaybetmiş demektir. Öğretmenler kendilerini ne kadar iyi yetiştirirse öğrenciler de o kadar kendini iyi yetiştirecektir. Biz İbni Sina'yı anlatmak, Farabi'yi anlatmak, Mevlana'yı Yunus Emre'yi anlatmak bize zor gelmesin. Bunları biz öğrencilerimize anlatacağız ki onlar da ‘biz de yaparız’ anlayışı ile yürüyebilsin. Öğrencilere demokrasiyi anlatacak olan, bayrak vatan sevgisini anlatacak olan öğretmenlerimizdir. Bu ülkede birileri bayrak indirmeye kalkışıyorsa o kişi okuldan bir şey alamamıştır. Ülkemizin farklılıklarını en iyi anlatacak olan öğretmenlerdir. Değerli öğretmen arkadaşlar, ayrıca Sınav Kurumları bir aile gibidir. Bu nedenle bu akşam burada hep birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ayrıca ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, görevi başındaki milletinin geleceğini inşa eden öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en derin sevgi ve saygılarım ile tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından günün önemi ile ilgili hazırlanan pasta kesilerek öğretmenlere ikram edildi. Ayrıca Okul Müdürü Hayrettin Hangül tarafından öğretmenlere karanfil takdim edildi.