Akhisar Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Akhisar Garında kitap okuyarak farkındalık etkinliğinde bulundular.

Akhisar Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kitap okumanın önemine değindikleri etkinlikte, Akhisar Garına gelen yolculara da kitap vererek okumalarını istediler.

Yapılan etkinliğin amacına değinen Okulun Rehber öğretmeni Hülya Arıcı; “Okuyan Şehir Manisa adlı proje ile yaptığımız etkinlik Akhisar garında farkındalık yaratma projesidir. Özellikle halktan olan insanların daha çok kitap okumalarını ve aynı zamanda öğrencilerimizin de kitap okuyarak halk için toplum için farkındalık yaratmak amacıyla Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin yapmış olduğu etkinlikle Akhisar garında bulunmaktayız. Özellikle öğrencilerimiz burada hem kitap okumayı sevdirmek, aynı zamanda insanların daha bilinci olmasını sağlamak için bize yardımcı olmaktalar. Okulumuz öğretmenlerinden Münevver Kayalar, Hülya arıcı olarak ben, Okul müdürümüzü Ceyhun Fidan ile yardımcısı Ahmet Çelebi buradalar. Akhisar Garı Hareket Amirliği bize de yardımcı olmuşlardır onlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Okul öğrencilerinden Şeyda Baysal etkinlikle ilgili düşünceleri paylaşarak; “Okumanın farkındalığını ve yüceliğini anlatmak için Akhisar Sağlık Meslek Lisesi olarak buradayız. Bu etkinliğe katıldığımız için öğretmenlerimiz ve biz çok mutluyuz. Unutmayalım ki okuyan insan aydın insandır. Her yolun başı okumaktan geçer.” Dedi.

Okul öğrencilerinden Melisa Merter ise kitap okumanın farkındalığını duyurmak için bu etkinliği yaptıklarını dile getirerek; “İnsanlarımız kitap okumakla alakası olmadığı için onlara daha fazla örnek olmak için buradayız. Bizim ülkemizde şöyle bir şey varmış, kahvehaneler kütüphanelerden daha fazla bence her kahvehaneye, kafeteryalara ve restoranlarda kütüphane, kitaplık olması gerekiyor. İnsanlar için kitapların içindekiler çok güzel şeyler. Merak uyandırıyor ve dünyaya küçücük pencereden bakarken kitap okuduktan sonra daha büyük pencereden bakıyoruz. Bir topluma girdiğimiz zaman daha fazla şey konuşabiliyoruz çevremizle daha çok şey paylaşabiliyoruz. Şuan 17 yaşındayım ama kitap okumanın bana çok şey kattığına beni çok geliştirdiğine inanıyorum. Daha da kitap okumayı düşünüyorum hayatım boyunca yüce rabbim izin verirse” dedi.

Akhisar Garında yapılan etkinlikte İzmir yönünden Balıkesir yönüne giden 10.35 treninin gelmesiyle trenden inen insanların ve makinistlerin ilgisini çeken etkinlik vatandaştan tam not aldı. 








Video Yükleniyor...