Akhisarpress.com

 

Akhisarlı Yazar Reyhan Özçiftçi okul öncesi öğrenciler için hazırladığı ve Akhisar Belediyesinin Sponsorluğunda bastırılan kitabını bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında tanıttı. 


Akhisar Belediyesi Encümen salonunda gerçekleştirilen Basın toplantısına Yazar Reyhan Özçiftçi’nin yanı sıra Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Başkan Yardımcısı Ömer İşçi Katıldı. 


Kitabının küçük yaştaki çocukların zekalarının gelişmesini yardımcı olduğunu belirten Akhisarlı Yazar Özçiftçi, “ Akhisar Belediyesi ile ortak hazırladığımız bu kitap, benim 2002’den bu yana okul öncesi çalışmalarımın bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Ben bu kitabı belediyemize bir proje halinde sundum, onlarda uygun görüp kabul ettiler, ve kitabımız bu son halini aldı. Bizlerin altı yaş diye tanumladığımız, okul öncesi fakat yeni sisteme göre 1. Sınıfların rahatlıkla kullanabilecekleri bir kitap. O yaştaki çocukların zeka gelişimlerine uygun olarak hazırlanmıştır. Okullarda kullanılacağı gibi, velilerinde çocuklarıyla iletişimlerini kuvvetlendirmek amaçlı kullanabilecekleri bir araçtır. Kitabı hazırlarken 2000 okul öncesi eğitim sistemine bağlı kalarak hazırlamıştım, ve şu an eğitim sisteminin kuralını oluşturan çoklu zeka projesine göre düzenlendi.” Dedi. 


Kitabın tanıtım programına katılan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da kitap hakkındaki düşüncelerini belirtti. Başkan Hızlı, “ Reyhan Hocamızın hazırlamış olduğu bu kitap, Akhisar Belediyesi tarafından somut hale dönüştürülmüştür. Hocamıza teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz üzere eğitim bizim millet meselemizdir, Çağdaş medeniyetlerin seviyesine ulaşmak için dolayısıyla bu konuya çok önem veriyoruz. Bizde bu konu ile ilgili gayret sar eden herkese destek olmaya çalışıyoruz. Sayın hocamız bu çok değerli kitabı hazırlamışlar, sağolsunlar, bizde bunu somut hale getirdik. Bu kitabın eğitime önemli bir fonksiyon içereceğine inanıyorum.” Dedi.