. Manisa Kızılay Kan Merkezince Akhisar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile öğretmen, öğrenciler kan bağışında bulundu.

Kurulum müdürü Metin Toktaş “Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile okulumuz bahçesinde ban bağışı kampanyası düzenledik. Kan bağışlamak isteyen ve bağışlayan öğretmen, öğrenci ve esnafımıza teşekkür eder, 24 Kasım Öğretmenler Gününü de kutlarım” dedi.

Manisa Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Necmettin Dönmez, sağlık memurları Sadık Kılıçkaya, Ömer Faruk Yılmaz, İsmail Çecen ve Hüseyin Dursun gönüllü kan bağışçıları kabul etti.

18–65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg`ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkes kan bağışçısı olabiliyor. Kan alımından önce kan vermek isteyenlerin rutin kontrolleri yapılarak kan alımı yapılıyor. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8` i kadar kan var, kan alımı yaklaşık tahmini yarım saat sürüyor. Alınan bu kanla vatandaşların devamlı yanında olan Türkiye’de her zaman yangın, sel, deprem gibi afetlerde vatandaşın ihtiyacı kan için kullanılmakta olduğu bildirildi.

(E.Ç)