Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlköğretim Kurumu’nda Manisa İl Acil afet Müdürlüğü tarafından “Personel Tahliye” ve “İkaz-Alarm”tatbikatları yapıldı.

Tatbikat öncesi Manisa afet kurtarma ekipleri tarafından öğrencilere doğal afetler ve böyle bir afet ile karşı karşıya kaldıklarında nasıl davranmaları konusunda bilgilendirme yapıp,ilk müdahalenin ve afetler karşısında bilinçli davranmanın birçok insan hayatını kurtardığı ve yardımların daha hızlı bir şekilde gerekli yerlere ulaştırıldığını söyledi.

Daha sonra okulda bulunan tüm personel ve öğrenciler sirenlerin çalmasıyla tahliye edildi. Binada bulunan yaralılara nasıl müdahale edileceği ve olası bir yangının nasıl söndürüleceği Manisa AFAD yetkilileri tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Okul müdürü Erdem KULELİ okulumuzda ilk kez profesyonel bir ekip tarafından tatbikatın yapıldığını,okul personel ve öğrencilerin karşılaşabilecekleri bir afet karşısında nasıl davranacakları konusunda bilgilendirdikleri için Manisa AFAD üyelerine teşekkür etti.