Her ay düzenli yapılan “biz doğayız” projesi kapsamında bu ay Akhisar’ın Dereköy Mahallesinde zeytin bahçelerinde yapılan trekkingin ardından Tuncay Bilen’e ait olan Gizem Yağ fabrikası ziyaret edildi. 

Gizem Yağ işletmecisi Tuncay Bilen, “Zeytin ve zeytinyağ tanıtımını unutamayacak bir genç nesille birlikteyiz. Bu çocuklar gelecek yıllarda zeytin ve zeytinyağına daha farklı bakış ve yaklaşımla bakacaklar. Çünkü onların ihtiyacı olan sağlıklı bir besinle tanıştırıyoruz. Bunun heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Hedefimiz zeytinyağını ne kadar çok tüketirsek o kadar sağlıklı nesiller yetişir. Bugün burada minik öğrencilerimizi ağırladık. Onlarla birlikte zeytin topladık, zeytinin hangi aşamalardan geçerek zeytinyağı haline geldiğini onlara anlattık. Bu konuda destekleri için Akhisar Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisar’ın yerli malı olan zeytinin değeri ve tanıtımı sağlığımız açısından önemi hazırlanan dövizlerle de anlatılmaya çalışıldı. Çocuklar için ayrılan zeytin ağacından toplanan zeytinler yıkama ayıklanma eleme işlemlerinden geçirilerek zeytinin yolculuğu çocuklar ve veliler tarafından gözlemlenirken Tuncay Bilen’in anlatımıyla da desteklendi. Zeytinin soframıza gelene kadar geçirdiği emek dolu yolculuğu izlendi. Tanklardaki aşamaları, yağ haline gelirken ki işlemleri ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip edildi. Tuncay Bilen tarafından Fabrika gezisinin ardından zeytin ve zeytin ürünlerinin ön planda olduğu kahvaltı ikram edildi.

ZMK Anaokulu Müdürü Pınar Gönül Fak, “Gizem Yağ Fabrikası işletmecisi Tuncay Bilen’e kapılarını açarak zeytinin değerini bu denli güzel anlattığı, zeytini hijyenik bir şekilde sofralarımıza hazırladığı için, yerli malımızın kıymetini bildiği için ve güzel kahvaltıdan dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zaman da belediye Başkan yardımcısı Ekrem Kayserili’ye değerli zamanını ayırarak bizlere eşlik etmesinden dolayı kendisine teşekkürler ederiz. Her trekking etkinliğinde olduğu gibi bunda da araç tahsisinde yardımlarını esirgemeyen sayın belediye başkanımız Besim Dutlulu’ya teşekkür ederiz. Son olarak katılım gösteren öğretmen, personel, öğrenci ve velilerinize teşekkür ediyoruz” dedi.