Anaokulu bahçesinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Anaokulunda  Montessori Eğitmeni ve Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapan Tuğba AKCAN konuşmasında; “Sayın müdürüm, değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli velilerim ve saygı değer misafirler, öncelikle programımıza hoş geldiniz. Sıfır atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesini veya azaltılmasını, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan tık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. 

Dünya nüfusundaki yüksek ivmeli artış ile birlikte sanayi ve ekonominin de gelişmesi beraberinde tüketimi arttırmış bu durum sınırlı kaynaklarımıza olan ihtiyacı da arttırmış ve doğal kaynaklarımızı daha verimli kullanma ihtiyacı doğmuştur.  

Atıkların bilinçli bir şekilde yönetilmesi kaçınılmaz olduğundan geri dönüşüm ve geri kazanım olmaksızın bertaraf edilen atıklar hem çevresel boyutta hem de enerji kaynağı kayıpları anlamında dünyamızı tehdit etmektedir. Tüm bu nedenlerle atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına sıfır atık projesi hayata geçirilmiştir. Bizler de minik mantarlar ve renkli bulutları sınıfları olarak bu projeye destek vermek amacıyla sıfır atık defilesi düzenledik. Projeye destek olan artık materyaller kullanarak çocukları ile özgün kıyafet tasarlayan velilerimize teşekkür ediyorum.  Ayrıca bu projede emeği geçen meslektaşım Cansu SEMA’ya teşekkür ederim. İyi eğlenceler dilerim.” dedi. 

Düzenlenen ekinlikte 5 adet plastik şişe getiren öğrenci ve velilere bez çanta hediye edildi, öğrenciler bu çantaları aileleri ile birlikte özgün bir şekilde süslediler. Ardından palyaço çocuklarla birlikte bahçe oyunları oynadı ve çocuklara pamuk şeker dağıttı. Gelen velilere ve misafirlere gözleme ve ayran ikram edildi. “Sıfır Atık  Defilesi ve Bahar Şenliği” programına Akhisar TEMA Vakfı Temsilcisi  Halime Tanrıverdi, kurum öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Program herkes tarafından büyük beğeni topladı ve alkışlandı.