Akhisar Memur-Sen tarafından düzenlenen 1111111. Üye,  15 Temmuzun Nöbetçi 16 Nisan’ın Evetcileriyiz  konulu gece Belediye sinema salonunda düzenlendi. Sunuculuğunu Muhammmet Altunkaynak’ın yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  

Hilaliye Kuran Kursu eğitmeni Cevdet Tural’ın okuduğu kuran tilaveti ile başlayan programa KİT Komisyon başkanı Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek,  Manisa Sağlık-Sen İl Başkanı ve Memur-Sen temsilcisi Mustafa Irgat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleymen Mermer ve Memur-Sen’re bağlı Sendika başkanları, üyeleri ve Gördes Belediye Başkanı, Ak Parti İlçe başkanı ile yönetim kurulu katıldı. 

Programda ilk olarak açılış konuşmasını yapan Akhisar Memmur-Sen İlçe başkanı Süleymen Erdem sözlerine şöyle başladı  “Sayın KİT Komisyonu Başkanımız Ak Parti Manisa Milletvekilimiz, Sağlık Sen Genel Başkanımız Akhisar ve Gördes Belediye Başkanlarımız Ak Parti İlçe Başkanımız ve ilçe teşkilatı Mermur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları Kadın komisyonları sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ve üyelerimiz Hedef 1111111 üye Memur Sen’e bağlı tercihiz Evet 15 Temmuz’un nöbetçisi 16 Nisan’ın evetcisi proğramına hoş geldiniz. Bizler Memursen olarak bu coğrafyada Haktan ve Halkta yana olan tutumumuzu daima gösterdik  göstermeyede devam edeceğiz. 

Önümüzde kıritik bir süreç var Bu bizim için evet neselesi değil Memleket meselesi biz böyle söylüyoruz. Evet nedenmi? Cünkü biz kökleri mazide olan birer ahiyiz. Biz binlerce yıldan beri gelen bir medeniyetin torunlarıyız. Hakkı Hak söyleyen büyük bir medeniyetin torunlarız bizler. Onun içindir ki bu kutlu yürüyüşümüz yüz yıllardır süre geliyor. Bu yürüyüşümüz ne zaman hızlandı, ne zaman koşmaya başladık, önümüze engeller çıkıyor. Birileri şer odakları hızmızı kesmeye çalışıyor. Bizde onlara şöyle sesleniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayın reisimizin Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi söylüyorum başaramayacaksınız, vatanımızı bölemeyeceksiniz, ülkemizi parçalayamayacaksınız, Ezanımızı dindiremeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz diyoruz biz onlara. Bununla ilgili de kendi mayamıza bakmamız yeterli kardeşlik ufkumuza bakmamız yeterli”  dedi. 


İstişareleri Yaparak Kendimize Bir Yol Haritası Belirledik
Daha sonra söz alan Manisa Sağlık Sen İl Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Irgat İse Konuşmasında şöyle dedi, “ Çok değerli KİT Komisyonu Manisa Milletvekilim değerli genel Başkan yardımcım  Belediye bakanlarım, AK parti ilçe başkanım Memursen’e bağlı sendika başkanları yönetim kurulu üyeleri memursen kadın komisyon başkanım Akhisar memursen ilçe temsilcim, kamu çalışanları, memursene üye arkadaşlarım 15 Temmuz’un nöbetçisi 16 Nisan’ın evetcisi programına 15 temmuzda nöbette yer alan nöbeti terk etmeyen Akhisarlılar hepiniz hoşgeldiniz. Merhum Kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan’ın  Çağımızın mücadelesi olarak kurduğu Memursen bu güne kadar milletin ve ülkenin  geleceği için bu ülkenin daha iyi noktalara ulaşması için ne zaman sorumluluk alınması gerekse her zaman sorumluluğu alacak olan bir sivil toplum kuruluşu bir sendika olarak toplumumuz nezdinde büyük bir teveccühe nazhar olmuştur. Bu güne kadar bu güne kadar gerek kudis, Arakan Mısıra  karşı yapılan zulme direnen büyük bir duruş sergileyen Memursen 15 Temmuz dada o hain alçak darbe girişimin dede duruşuyla milletinin yanında olmayı bilmiş sorumluluk almaktan çekinmemiştir. Bu günde Anayasanın anayasa değişikliğinin referanduma sunulduğu kritik bir süreçteyiz. Dolayısıyla Memursen olarak Milletin yanında olan milletin tarafında olan millet için hareket eden bir sendika olarak yine sorumluluk almaktan çekinmiyor ve öncü olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda bir çok sivil toplum kuruluşu ile hareket ediyoruz. Sendika olarak üzerimize düşen neyse gerekli  istişareleri yaparak kendimize bir yol haritası belirledik.Genel merkez olarak 81 İl 150 ilçede bugün burada gerçekleştirdiğimiz proğramın bir benzerini gerçekleştirerek salon buluşmalarını organize ettik” dedi.

SINAVIMIZI BAŞARI İLE VERDİK

 Sağlık-Sen Genel Başkan yardımcısı Mustafa Örnek ise hoş geldiniz  konuşmasından sonra sözlerine şöyle devam etti “Bu gün burada sizler ile birlikteyiz, 1111111 üyemiz ile Memur-Sen’e davet tercihimiz evet 15 temmuzun nöbetçisi 16 Nisanın evetçisi programında sizlerle birlikteyiz. Mehmet Akif İnal kurucu genel başkanımız birler ile başlayan o soylu mücadelesinde birileri burun kıvırıyor ve bir gül ile bahar olmaz diyorlardı o günlede biz bu sözlerden yılmadan çalıştık ve 1’ler ile başlayan bu soylu mücadelemizi on binlere yüzbinlere ve en nihayetinde bir milyon üyeye ulaştırdık. Bize çok emeği olan rahmetli büyüğümüz rahmetli Erbakan Hocamız çok güzel söylemiş “Bir çiçek ile bahar olmaz ama her bahar bir çiçek ile başlar” bizde Memursen olarak bu günlerde baharımızı yaşıyoruz. Çok şükür Türkiye’ye örgütlendik ve Türkiye’nin en büyük en güçlü en omurgalı sivil toplum örgütüyüz. Bizler memur-sen olarak bu toprakların milli ve manevi diğerleri ile yoğrulmuş ve bu diğerler ile hareket eden erdemliler hareketiyiz” diye devam eden Örnek 15 Temmuz gecesi konusunda sözlerini sürdürdü “15Temmuz gecesini hatırlarsak biz memursen teşkilatı olarak genel başkanımızın bizleri saha ya çağırmasıyla bizler Ankarada İstanbulda darbenin daha yoğun yaşandığı yerlerde organize olduk kimimiz Külliyeye kimimiz Genel Kurmaya nöbet yerlerimizi aldık ve tabiki Cumhur başkanımızında tüm halkımızı sahaya davet etmesi ile o gece karanlık başlayan gece cok güzel bir aydınlıkla neticelendi. Milletin parası ile alınan o tankların o uçakların tekrar millete doğrultulması ile bunuda milletin askeri yapmasıda tarike kara bir leke gibi gecsede Milletin içindeki Çanakkale ruhunun Türk’ü Kürt’ü ile Laz’ı ile Çerkez’i ile tüm milletin yeniden dirilişinin yeniden tüm cihana göstermesi acısından 15 Temmuz bizim yeni bir zaferimiz yeni bir destanımız  olarak tarihe altın harfler ile yazıldı.Çok şükür o günde sınavımızı başarı ile verdik.” dedi. 

Sağlık –Sen Genel Başkan yardımcısından sonra söz alan KİT Komisyon Başkanı ve Manisa Milletvekili Uğur Aydemir “Ben siyasi hayatımda Memur-sene değer veriyorum gittiğimiz il ve ilçelerde memur-sen temsilcilerini ziyaret ederek hasbihal ediyorum. Memur-sen çalışkanlığı ile önde gelen bir sivil toplum kuruluşu memursen ülkemiz söz konusu olduğunda vatan söz konusu olduğunda milletin menfaatine işler söz konusu olduğunda her hayra gaz her şer’e de firen olan bir sivil toplum örgütüdür. Önümüzde16 Nisan  halk oylaması var, gündemimizde bu, 16 nisanda evet demek için ilçe ilçe belde belde geziyorsunuz, memursen olarak söylüyorum. Benim bir yakımı kazada vefat etti birde arkadaşımın babası vefat etti Allah rahmet eylesin onlarada rahmet dileyelim taziye cadırına gittim orada birileri Milletvekili olduğumuda bildiği için  sayın vekilim ya ölüde bizim diri de bizim ancak bir evet evet diyeceğiz ama evetin içi boş gibi  kimse birşey anlatmıyor dediler  sen anlatırmısın dediler .

Bende dedimki tam benim aradığım seçmen kitlesisiniz, ancak burası yeri değil bir organize yapın gelip anlatalım dedim, buna rağmen ısrar ile sorması üzerine bir kaç birşeyler anlattım belki ikna olmadı ama bir yol ve kapı açtık. Demekki anlatmamız gereken çok kişiler var, Türkiye Cumhuriyetine baktığımızda 2002 yılına kadar çok darbeler atlatmış, 2002 den sonrada darbeler atlattık, Ama kurucu genel başkanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile bu vadeleri çok rahatlıkla atlattık. Ama 2002 ye kadar yemediğimiz dayak kalmamış, tam Türkiye yola çıkıyor, tam düzlüğe çıkıyor vites yükseltecek birileri gelmiş Türkiye’nin kafasına bir tokat vurmuş, sırtına sopayı vurarak ne yapmışar Türkiye’ye diz çöktürmüşler. Bu süreç 2002 yılına kadar böyle devam etmiş,  her 10 yılda bir kafamıza vurmuşlar, işimizi kapattırmışlar ne işimiz kalmış ne aşımız kalmış. 2002 yılından sonra Milletin kurduğu parti Ak Partiyi tek başına iş başına getirdi ve Türkiye’nin önü açıldı. Geriye baktığımızda bütün liderler başkanlık sistemini benimsemiş ama değiştirmeye kimsenin gücü yetmemiş. Bizde bu güne kadar denedik uğraştık ama olmadı ne zamana kadar 15 Temmuzda sonra MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin haydi getirin Anayasayı Değiştirelim çıkışına  kadar, Devlet Bahçelinin bu çıkışı bizler için bir milattı bizlerde bu çıkışa sessiz kalamazdık dedik ve millete referandum ile önüne sandığı getirdik evet diyene de hayır diyene de saygı duyuyoruz. Ama 2002 yılından önceki geçmişe bir bakalım ona göre kendi irademiz ile sandığa gidelim” dedi. Uğur aydemir programın sonunda Sağlık-sen Genel Başkan yardımcısı Mustafa Örnek’e hediye verdi. Biz  hepimizi bir  aileyiz diyerek topluca fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi. 
E.Ç.